Kirada yüzde 25 sınırı bir yıl daha geçerli

Güncelleme Tarihi:

Kirada yüzde 25 sınırı bir yıl daha geçerli
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2023 07:00

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konut kira artışı ve noterlerin taşınmaz satışıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Tunç, “2 Temmuz 2023’ten itibaren bir yıl süreyle konut kiralarında artış oranına yüzde 25’lik üst sınır uygulanacak” dedi. Bakan Tunç’un açıklamaları özetle şöyle:

ARABULUCULAR EYLÜLDE DEVREDE

“Fiyatları olumsuz etkileyecek, fahiş fiyatla ilgili cezai düzenlemeler daha önce ceza kanunumuzda yapılmıştı. Şimdi özellikle kira uyuşmazlıkları noktasında da aldığımız bir tedbir var.
En son yargı paketi kapsamında kira uyuşmazlıklarında arabuluculuk sistemi devreye giriyor. Eylül ayından itibaren artık kira davaları, kiracı-ev sahibi ilişkileri bu noktada dava açmadan önce arabulucuya gitmek durumu söz konusu olacak. Arabuluculuk sistemi de eylül ayından itibaren devreye girecek.

Yüzde 25 sınırlamasına 1 Temmuz dahil olacak, dolayısıyla 2 Temmuz 2024 tarihine kadar yüzde 25 oranı uygulanmış olacak. Tabii bunun takdiri Meclis’te. Biz Adalet Bakanlığı olarak teknik desteğimizi hazırladık. Milletvekillerimizin takdirlerine sunacağız. Bayramdan Meclis’in ilk işlerinden biri bu olacak.”

Haberin Devamı

4 TEMMUZ’DA BAŞLIYOR

4 Temmuz’dan itibaren noterlerde gayrimenkul satışı, taşınmaz satışı yapılabilecek. Bakan Tunç, “Noterlerimiz artık nöbetçi noter uygulamasıyla hafta sonunda da açık. Dolayısıyla taşınmaz satışı tapu, resmi dairelerinde sadece hafta içi yapılabilirken, şimdi hafta sonlarında da gerçekleşmiş olacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!