Güncelleme Tarihi:
Kilis Valiliği ve Kilis Belediyesi, İpekyolu Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle Kilis mutfağını tanıtmak için harekete geçti. İstanbul’da düzenlenen ‘Oylum Höyük’ten günümüze Kilis Mutfağı’ gecesinde Kilis lezzetleri şehrin gastronomi elçisi Yunus Emre Akkor öncülüğünde beğeniye sunuldu. Tekirdağ Valisi Recep Soyturk ve eski bakanlardan Cavit Çağlar’ın da konuk olduğu gecede, ünü Türkiye sınırlarını aşan Kilis zeytinyağı da görücüye çıktı.
ZEYTİNİN ANAVATANIYIZ
Kilis Valisi Tahir Şahin, Oylum Höyük’teki kazılarda bulunan 4 bin 500 yıllık mühürün üzerindeki zeytin çekirdekleri ile keçi figürünün Kilis zeytininin tarihteki yerini gösterdiğini belirterek, “Kilis zeytinin anavatanıdır. Kilis yatırım teşvikleri açısından çok gazip olan 6. Bölge’de yer alıyor. Sadece imalat sanayi açısından değil turizm yatırımları açısından da yerli ve yabancı yatırımcılara fırsatlar sunuyoruz” dedi.
Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan ve Kilis Valisi Tahir Şahin
ÇİMENSİ KOKU İYİYİ İŞARET EDER
Kokladığınızda önce bir çimensi koku olur. Daha sonra avuç içinde hafif çalkalayarak biraz ısıttıktan sonra ağzınızda bir çalkalarsınız. Yutarken genzinizi yakarsa gerçek zeytinyağıdır. Zeytinyağımızı gözü kapalı kullanıyoruz. İç piyasada şu anda fiyatlar günü birlik ortalama 250-270 lira arasında değişiyor. Zeytinyağımız farklı aromaya sahip. Yüzde 50 yağ veren ve pelefinol değeri 800 olan tek ürün. Kalite olarak dünyanın en iyi zeytinlerinden biri.”