Kıdemde yine uzlaşma çıkmadı

Güncelleme Tarihi:

Kıdemde yine uzlaşma çıkmadı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2013 01:28

Hükümetle sosyal taraflar 12 milyon işçinin merakla beklediği kıdem tazminatı uzaktan çalışma ve özel istihdam bürolarında yine uzlaşma sağlayamadı.

Haberin Devamı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başkanlığında geçen hafta yapılan Üçlü Danışma Kurulu’nda yapılan sunumun ardından dün taraflar teknik komite toplantısında yeniden biraraya geldi. Bakanlık bürokratlarının yanısıra Türk-İş, Hak-İş, DİSK, TİSK ve TOBB temsilcilerinin katıldığı ve yaklaşık 3 saat süren toplantıda tartışılan başlıkların hiçbirinde mutabakat çıkmadı.
ANA GÜNDEM TAŞERONLAŞMA
Toplantının ana gündemini taşeronlaşma oluşturdu. Taraflar bunun yanısıra özel istihdam büroları, uzaktan çalışma ve kıdem tazminatını da masaya yatırdı. Toplantıda kıdem tazminatı konusunda Türk-İş ve DİSK “konuşmama” tavrını sürdürürken, Hak-İş’in “fonu konuşabiliriz” dediği öğrenildi. Hükümet, Üçlü Danışma Kurulu’na kıdemi yatırmayan patrona teşvik verilmemesini, kıdem tazminatı için işçiler adına yatırılan paranın bireysel emeklilik sisteminde birikmesini önermişti. Taraflardan birinin talep etmesi halinde üçüncü teknik komite toplantısı yapılabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!