Kendin yap!

Güncelleme Tarihi:

Kendin yap
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2016 00:30

Gelişen teknolojilerle hazır ürün almak yerine, birçok şeyi, eski zamanlardaki gibi evde yapa-bileceğiniz döneme girdik. Yoğurt, ekmek, reçel hatta telefon kılıfını bile evde yapmak mümkün.

Haberin Devamı

BİRKAÇ saniyeliğine eski dönemleri düşünün. İnsanlar kullanacakları giysi, yiyecek ve diğer eşyaları evde kendisi yapıyordu. Üretim teknolojilerinin hızla gelişmesi ile insanlar hazır, ürünlere ulaşmaya başladı. Ancak geliştirilen yeni teknolojiler sayesinde adeta ‘geçmişe dönüş’ yaşandı. Bu teknolojik imkânlar sayesinde satın alma değil, istenilen ürünün evde yapılmasına olanak sağlandı. Yeni trend artık hayatın her alanında yer alıyor. Örneğin 3 boyutlu (3D) yazıcılar sayesinde istenilen cep telefonu kılıfı üretilebiliyor ya da yeni nesil ev aletleri sayesinde evde kendi ekmeğinizi pişirebiliyorsunuz. Bu hafta teknoloji ile beraber gelişen evinizde birşeyler yapabileceğiniz cihazları bir araya getirdik.

Kendi evinin ‘Dj’i ol

SES üzerine çalışan şirketlerden biri olan Pioneer’in, herkesi Dj yapmak için geliştirdiği ‘Rekordbox Dj’ adındaki yazılım, 500 bin plak ve 44 milyon parçanın karıştırılmasını sağlıyor. Böylelikle kullanıcılar online olarak çaldıkları parçaları karıştırarak eğlenceli dakikalar geçirebiliyor. Türkiye’deki kullanıcılara açılan Rekordbox Dj ilk ay ücretsiz olarak kullanılabiliyor ve daha sonra ise aylık ücreti ise 9.90 dolar.

Haberin Devamı

Taraktan cep telefonu kılıfına

HER geçen gün fiyatları düşen 3D yazıcılar, evde üretim yapmak için en uygun cihazlar arasında. Bu teknolojide akıllı telefon kılıfından saç tarağına, vidadan oyuncağa kadar birçok eşya üretimi yapılabiliyor. ‘BeeTheFirst’ marka 3D yazıcının satış fiyatı ise 5 bin 300 TL.

Türkçe bilen dikiş makinesi

Singer’in geliştirdiği ‘Confidence 7470’ adındaki model akıllı dikiş makinelerinden biri. 225 değişik dikiş ve desen yapabilen ürün, Türkçe karakterleri de algılıyor ve işleyebiliyor. Yeni modelin satış fiyatı 2 bin 18 TL.

Hem ekmek hem de reçel

Ekmek yapma makineleri artık beklenenlerden çok daha fazlasını veriyor. Arçelik’in geliştirdiği ‘K-2720’ adındaki cihaz, 12 program sayısı ise ekmeğin yanı sıra baget, kek, reçel ve sütlaç yapma özelliklerine de sahip. Sıcak tutma özelliği ve ileri bir saate zamanlama özelliklerine de sahip olan model, aynı zamanda 900 gramlık kapasiteye de sahip. Cihazın fiyatı 399 TL.

Haberin Devamı

İstediğiniz kıvamda yoğurt

YOĞURT yapma makineleri son dönemlerin trendleri arasına girdi. Arzum’un ‘Yoğurtçu’ adındaki cihazının en dikkat çeken özelliği kullanıcıların istediği kıvamda yoğurt yapabilmesi. Meyveli yoğurt da yapabilen cihazın satış fiyatı 99 TL.

OYUN DÜNYASI

Sokak dövüşü başladı

DÖVÜŞ oyunları deyince ilk akla gelen oyunların başında gelen ‘Street Fighter’ (Sokak Dövüşü) satışa çıktı. Ryu, Chun-li, Charlie Nash ve M. Bison gibi klasik karakterlerin bulunduğu yeni oyun hem bilgisayarlar hem de Playstation 4’te oynanabilecek. Street Fighter V’in satış fiyatı bilgisayarlar için 180 TL, Playstation 4 için ise 280 TL.

HAFTANIN TRENDİ

İnternete bağlıtaşınabilir projektör

Haberin Devamı

İNTERNET üzerinden televizyon izleme imkânı sağlayan Turkcell TV, ZTE’nin geliştirdiği ‘Spro 2’ adındaki taşınabilir projektörü satışa sundu. 4.5G destekleyen mobil internet bağlantısı ile televizyon izlenmesini sağlayan cihazda 5 inçlik ekran bulunuyor ve 1280x720 çözünürlükte görüntü yansıtabiliyor. 15 GB’lık mobil internet paketi ile sunulan cihazın kontrat paketi aylık 115 TL.

UYGULAMA

Kotanızı bitiren uygulamayı bulun

Hangi uygulamanın daha fazla internet kotası harcadığını bulmak için yola çıkan Opera Max adındaki uygulama sadece aktif değil, arka planda bulunan kotanızı harcayan uygulamaları tespit etmenize yarıyor. Uygulamayı Android işletim cihazlarınıza ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!