Katar’da müteahhitlere ‘sel’ uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Katar’da müteahhitlere ‘sel’ uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2015 21:02

KATAR’da geçtiğimiz hafta meydana gelen sel, bölgede inşaat yapan müteahhitleri de zor durumda bıraktı. Başta, Doha Uluslararası Havalimanı olmak üzere, Doha metrosu, yol, bina, spor tesisi gibi inşaatları gerçekleştiren ve aralarında Türk şirketinin de bulunduğu yabancı müteahhitlerin uyarıldığı belirtildi.

Haberin Devamı

Katar’daki Türk müteahhitlerden Yapı Merkezi ve STFA 300 kilometrelik Doha Metrosunu inşa ediyor. Katar’da bazı yapıların zarar gördüğünü belirten Yapı Merkezi İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Emre Aykar, “Su baskını sonrası Katar Emiri ‘neden tedbir alınmadı’ diye kızmış. İnşaat sorumlularını yurtdışına çıkmamaları için kağıt imzalatılmış. Ancak büyük bir kriz yok. Bizim şirketimizden gözatına alınan olmadı” dedi. Katar’da inşaat şirketinde üst düzey görevli başka bir ismin Doha Uluslararası Havalimanı’nda su baskınları yaşandığını söyledi.

Türk müteahhitlerin dışında aralarında Katarlı şirketlerin de olduğu 5 firmada sorun yaşandığını belirten yetkili, “Şehrin genel olarak altyapısı sorunlu. Bu nedenle sel ve sonrasında yaşananlar şaşırtıcı değil” dedi. Doha Uluslararası Havalimanı’nı TAV İnşaat üstlenmişti. Katar’da yaşanan sorunla ilgili bilgi veren TAV Grubu CEO’su Sani Şener, “Biz havalimanını 18 ay önce teslim ettik ve bu sürede tıkır tıkır işledi. Ama işletmesi bize ait değil, İspanyol bir firma yapıyor. Bu firma çatıdaki temizleme işlemini yapmayınca sorun olmuş. Ekibimiz, olay sonrası destek olmak için havalimanına gitmişler. Sorunun çözümü için çatıya çıkıp fotoğraf çekmek istemişler. Fotoğraf çektikleri için de göz altına alınıp, sonra serbet bırakılmışlar. Ama bizim çalışanlarımıza yurtdışına çıkma yasağı yok” diye konuştu.

SORUN ÇÖZÜLDÜ AÇIKLAMASI

Diğer taraftan Türkiye Müteahhitler Birliği de konuya ilişkin bir açıklama yaptı. ‘Sorunun çözüldüğü’ belirttilen açıklamada şöyle denildi: “Doha’da 29 Kasım 2015 Pazar günü gerçekleşen çok yoğun yağış nedeniyle bir üyemiz tarafından sürdürülmekte olan projede ve kimi yüksek binaların giriş katlarında su baskınları olmuş, bu süreçte sadece Türk firmaları değil, bölgede iş yapan tüm yabancı müteahhitlik ve müşavirlik firmaları uyarılmıştır. İmzalanmış herhangi bir kararname veya yurtdışına çıkış yasağı bulunmadığı, konunun çözüme kavuştuğu bilgisi Türk Ticaret Müşavirliği’nce de teyit edilmiştir.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!