Kapalıçarşı'da işler kötüye gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Kapalıçarşıda işler kötüye gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2016 10:15

Jale Özgentürk, bugünkü yazısında Kapalıçarşı'daki son durumu yazdı. Özgentürk, "Turistlerin vazgeçilmez duraklarından biri. Son günlerde Kapalıçarşı’ya yolunuz düşerse göreceksiniz. Çarşı geçmiş yıllara göre neredeyse boş" dediği yazısında, yaşanan son gelişmelere değindi.

Haberin Devamı

İŞTE ÖZGENTÜRK'ÜN YAZISINDAN SATIR BAŞLARI:

"Kapalıçarşı dünyanın ilk alışveriş merkezi. Tarihi 500 yıl öncesine dayanıyor. Turistlerin vazgeçilmez duraklarından biri. Son günlerde Kapalıçarşı’ya yolunuz düşerse göreceksiniz. Çarşı geçmiş yıllara göre neredeyse boş.

Özellikle Batılı veya Rus turist görmek imkânsız. Patlayan bombalar, Rusya ile yaşanan kriz Kapalıçarşı’yı da vurmuş durumda. Zen Pırlanta’nın sahibi Emil Güzeliş, üç kuşaktır kuyumcu bir ailenin temsilcisi. 

Mardin kökenli bir işadamı. Kapalıçarşı da sektörünün sembol noktalarından biri 

Güzeliş’in 1987’den beri Kapalıçarşı’da dükkânı bulunuyor.

Güzeliş, Türkiye ve özellikle İstanbul’da yaşanan terör olaylarının Kapalıçarşı’ya zor günler yaşattığını söylüyor.

Turist sayısının ciddi miktarda düştüğünü anlatan Güzeliş, şunları söylüyor: “Kapalıçarşı’da dükkânlar kapanıyor, şirketler iflas ediyor. Kısa bir süre öncesine kadar kiralanacak dükkân bulmak imkânsızdı. Devirler el altından olurdu. Bugünlerde artık kiralık ilanları asılıyor” diyor.

Haberin Devamı

Güzeliş, ne kadar zorlanırsa zorlansın, Kapalıçarşı’daki dükkanını kapatmayacağı sözünü de veriyor.

Güzeliş, pırlanta ve altın takı sektöründe genel olarak durumun sıkıntılı olduğunu anlatıyor.

Sektörün de büyümesi için kendi stratejisini ise kampanyalar ve reklamlar üzerine kurduğunu anlatan Güzeliş’in verdiği bilgiler şöyle: “Eski takılarınızı getirin dedik. Bütün sektör hareketlendi. Bu tür kampanyalar sürecek. Şimdi 50 mağazamızda yüzde 50 indirim yapacağız. Amacımız her eve pırlanta girmesi.”

JALE ÖZGENTÜRK'ÜN BUGÜNKÜ YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!