'Kadınlar iş hayatında daha fazla örgütlenmeli'

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar iş hayatında daha fazla örgütlenmeli
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2022 07:00

İş hayatında adil ve insan odaklı yönetim anlayışına dikkat çeken Erdem Kaya Patent Direktörü Türkan Kaya, şirketin toplumsal cinsiyet eşitliğiyle ilgili önemli projelerine liderlik ederken Erdem Kaya Patent’in Birleşmiş Milletler bünyesinde oluşturulan WEPs Platformu’nda imzacı firmalar arasında yer almasını sağladı.

Haberin Devamı

Türkan Kaya, “Adil, insan odaklı yönetimi benimseyerek bu anlayışla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Uyguladığımız İK modeli ile şirkette çalışan memnuniyetini her yıl yüzde 80’in üzerinde tutmayı başardık” değerlendirmesinde bulundu.

STK ÇALIŞMALARINA VURGU

İş dünyasında kadınların örgütlenmesinin önemine de vurgu yapan Türkan Kaya, “Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) üyesiyim ve 2 dönem yönetim kurulu üyeliği yaptım. Kadının iş hayatındaki varlığını korumak ve güçlendirmek için STK çalışmalarının önemini biliyorum. Bursa’da sağlık ve eğitim hizmetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesi amacıyla faaliyet gösteren Bursa Sağlık ve Eğitim Gönüllüleri Derneği’nin kurucu üyelerindenim aynı zamanda. Bir de yatırımcı olduğum için melek yatırımcı ekosisteminde kadın sayısının artırılmasına yönelik çalışmalar yapan ARYA WOMEN üyesiyim” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Kadınlar iş hayatında daha fazla örgütlenmeli

‘PATENT SAYISI GELİŞMİŞLİĞİN GÖSTERGESİ’

Patent sayısının önemine dikkat çeken Türkan Kaya, “Erdem Kaya Patent olarak fikri ve sınai mülkiyet haklarına ilişkin hizmetler veriyoruz. Fikri ve sınai haklar kurumların ve hatta ülkelerin en değerli varlıklarından biri. Gelişmiş ülkelere baktığımızda patent sayılarının diğer ülkelere göre çok daha fazla olduğunu görebiliriz, patent sayısı gelişmişliğin de bir göstergesidir. Dünyadaki büyük şirketlerin fikri haklarının değeri maddi varlıklarının çok üstündedir. Üstelik bu kıymetli varlık algı yönetimi, itibar yönetimi, rakiplere gözdağı verme/yavaşlatma, hukuki saldırılara karşı savunma, taklitlerle tavizsiz mücadele etme gibi pazarda ciddi avantaj sağlayacak amaçlarla hukuki ve etik sınırlar dahilinde kullanılabilir. Önemli olan bu kadar değerli bir varlığı iyi koruma altına almaktır. Bizim de şirket olarak misyonumuz Fikri ve sınai hakkınızın en iyi şekilde korunmasını sağlamaktır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!