KADINLAR “0 FAİZLİ” KREDİ İLE PATRON OLUYOR

Güncelleme Tarihi:

KADINLAR “0 FAİZLİ” KREDİ İLE PATRON OLUYOR
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2012 13:53

Adı Hatice Mısırlı...Bir dönem kadın kuaföründe çırak olarak çalıştı. Sonra kendi işini kurmak istedi. Mikro kredi kullandı, artık Amasya Merkez’deki Elit Kuaför’ün sahibi. Üstelik yanında iki kişiye de istihdam sağladı. Sadece 10 bin TL kredi kullandı.

Haberin Devamı

Adı Leyla Aslan.

İki çocuk annesi, ev hanımıydı. Kendi kendisinin patronu olmak istedi. Yufka ve Bazmlama imalathanesi kurmak istedi. 15 bin TL kredi aldı. Ankara-

KADINLAR “0 FAİZLİ” KREDİ İLE PATRON OLUYOR
Pursaklar’da kurduğu Emek Yufka’da artık 10 kişi çalışıyor.

Mus’ta 10 kişinin çalıştığı dikiş atölyesi; Kütahya Simav’da takı tasarımcısı...

Bunlar, aldıkları küçük kredilerle “patron” olan kadınlar.

Küçük projeler, büyük umutlar.

Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın başlattığı “kadına 0 faizli kredi” uygulamasının ilk meyveleri.  Küçücük sermayelerle kuruldular, üretime başladılar.

Bakanlık, alınan bu başarılı sonuçlar üzerine, Gelir Getirici Proje Destek Programı'nı yoksul kadınlar için yeniden şekillendirdi.

Haberin Devamı

Program  “kadına pozitif ayrımcılık” yapılacak şekilde oluşturuldu. Artık faizsiz kredilerin yıllık bazda yüzde 30’u sadece kadınlara veriliyor.

Bu çerçevede, kadın girişimcilerin kentlerde iş kurması ya da kırsal alanda yöre şartlarına uygun üretim sahaları aşambilmeleri için "0" faizli, iki yıl ödemesiz, geri kalanı da altı yılda altı eşit taksitler halinde ödenen” kredileri aldılar, işlerini kurdular.

Haydi kadınlar; Oluşturun projelerinizi. Artık patron olma zamanı gelmedi mi? 

zgurcanli@hurriyet.com.tr

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!