Kadın girişimciler yatırımcılarla buluştu

Güncelleme Tarihi:

Kadın girişimciler yatırımcılarla buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2023 07:00

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), 2015 yılından bu yana “Bir Fikrim Var” diyen kadın girişimcilere destek olmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Kadın girişimcilerin yeteneklerini arttırmak, nitelikli istihdam oluşturup, girişimleri potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri amacıyla hayata geçirilen, İnovasyonda Kadın Projesi kapsamında ödül alan kuluçka dönemindeki fikir ve projeler, önceki gün görücüye çıktı.

ROL MODEL VURGUSU

KADEM Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, girişimciliğin ekosistemi içinde kadın girişimcilerin önemli bir potansiyel barındırdığına dikkat çekti ve sektör temsilcilerini kadın girişimcilere destek olmaya çağırıp, şöyle dedi: “Bugün ilk can suyunu sizin elinizden alacak olan kadın girişimcilerin kurdukları işlerle ülkemizin kadın istihdamına güç katmalarını, kendilerinden sonraki girişimci kadınlara ilham vererek rol model olmalarını canı gönülden diliyorum.” Proje kapsamında Kuluçka Kategorisi’nde, “Köstebek” projesi ile Müge Baltacı birincilik ödülüne, “Invamar”projesi ile Merve Aydıner ikincilik ödülüne, “SynthData” projesi ile Nazife Nur Köksal üçüncülük ödülüne layık görülmüştü. Projeye bugüne kadar başvuran kadın girişimci sayısı ise 2 bin 50 oldu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!