İzmir Fuarı kriz dinlemiyor

Güncelleme Tarihi:

İzmir Fuarı kriz dinlemiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 1998 00:00

Haberin Devamı

Bu yıl 67'incisi gerçekleştirilecek İzmir Enternasyonal Fuarı, kriz dinlemedi. Uzakdoğu ve Rusya'daki krize rağmen bu yıl fuara ticari amaçla katılım için 39 ülke başvurdu. Uluslararası Halk Dansları Festivali ve 4. Uluslararası Sanat Günleri'ne katılacak ülkelerle birlikte fuara katılacak ülke sayısı 51'e ulaşacak. Geçen yılki İzmir Enternasyonal Fuarı'na ise 33 ülke katılmıştı. Bu yılki fuara ticari anlamda 39 ülkeden 276 firmanın katılması kesinleşti. Yerli firmalarla katılımcı firma sayısı 1400'ü bulacak.

İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri A.Ş (İZFAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boyacıoğlu, fuarın giderek ekonomik yönünün ön plana çıktığını söyledi. Boyacıoğlu, ‘‘İzmir Fuarı bir panayır değil, TSE-ISO 9000 standartlarına sahip tek uluslararası fuardır. Fuardan sonra internette de tüm dünyadan fuarı sanal ortamda gezmek mümkün olacak’’ dedi.

FUAR'DA NELER OLACAK?

İZFAŞ Genel Müdürü İrfan Erol da, dünyadaki ekonomik sıkıntılara rağmen katılımcı ülke sayısının arttığını ve fuara gelmek için Anadolu Kaplanları olarak bilinen küçük ve orta işletmelerden de talep geldiğini söyledi. İzmir Enternasyonal Fuarı'ında 27-29 Ağustos tarihleri arasında ‘‘İşadamları Günleri’’ yapılacak. İş adamlarının fuara rahat girebilmeleri için de Lozan kapısı'ında özel bir ofis oluşturuldu.

26 Ağustos'ta açılacak İzmir Enternasyonal Fuarı'nın bu yılki onur konuğu ülke Hindistan... Ayrıca Hilton-İZFAŞ işbirliği ile 27 Ağustos-6 Eylül tarihleri arasında Hilton Oteli'nde ‘‘Hindistan Festivali’’ düzenlenecek. Fuara katılması kesinleşen ülkeler arasında Almanya, Avusturya, İngiltere, İran, Meksika, Suriye, Mısır, polonya, Sri Lanka da bulunuyor. Fuar kapsamında düzenlenecek diğer etkinliklerin bazıları şöyle:

İzmir Fuarı Uluslararası Halkdansları Festivali'ne 16 ülke katılacak.

Uluslararası Sanat Günleri'ne 20 ülkenin sanatçıları eserlerini sunacak.

Fuarı ziyaret edenler arasında yapılacak çekilişi kazanana armağanlar verilecek.

Fuar alanında kurulacak sahnede her akşam amatör müzik ve tiyatro gruplarının katılacağı Gençlik Şenliği'98 gerçekleştirilecek.

Karşıyaka Belediyesi Türk Sanat Müziği korosu 28 Ağustos akşamı Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirecek.

67'inci Uluslararası İzmir Fuarı Cumhuriyet Kupası nedeniyle düzenlenecek turnuvada 32 takım mücadele edecek.

Bu yıl ikincisi düzenlenecek Basın Yarışması'ında yazılı ve görsel basındaki genç gazetecilere en iyi ekonomi haberi, en iyi magazin haberi, en iyi fotoğraf, en iyi etkinlik haberi alanlarında ödül verilecek.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!