İSTİB Başkanı Kopuz'dan 'erken seçim' çağrısına tepki

Güncelleme Tarihi:

İSTİB Başkanı Kopuzdan erken seçim çağrısına tepki
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2014 13:34

İstanbul Sanayi Odası'nın önceki gün yaptığı 'erken seçim' çağrısı iş dünyasını hareketlendirdi. İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, yapılan çağrıya ilişkin "Ne oldu ki erken seçim istiyorsunuz beyler? İşleriniz mi düştü, iflas mı ettiniz?" sözleri ile tepki gösterdi.

Haberin Devamı

İSTİB Başkanı Ali Kopuz, ortaya çıka son dinleme kayıtları ve seçimlere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. İki gün sonra yerel seçimlerin yapılacağına işaret eden Kopuz, İSO tarafından yapılan erken seçim çağrısına "Ne oldu ki erken seçim istiyorsunuz beyler? İşleriniz mi düştü, iflas mı ettiniz? Açılan kapanan şirketler, dövizin faizin durumunu hepiniz biliyorsunuz. Bu ülkenin alacak daha çok yolu, dolayısıyla da daha çok emeğe ihtiyacı var. Bundan niye gocunuyorsunuz? Kazandığınız paraları hangi ülkede kazandınız, servetlerinizi hangi ülkede yaptınız da şimdi sus pus oldunuz” sözleri ile tepki gösterdi.

Kopuz "Milletimizin yanında, devletimizin arkasında, hukuka saygılı ve demokrasinin de bekçisiyiz" ifadelerine yer verdiği açıklamasında dün internette yayılan Suriye'ye ilişkin ses kayıtlarına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

İSTİB Başkanı Kopuzdan erken seçim çağrısına tepki
İSO’DAN ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI

'TÜRKİYE DÜŞMANLARI'

Kopuz konu ile ilgili açıklamasında “Bu konuşmayı dinleyen ve internete aktaran bir ülke ise o ülke Türkiye’nin düşmanıdır. Eğer bu dinlemeleri yapan bir cemaat, cemiyet, vakıf ya da dernek ise de vatan hainidir. Bu teşkilatların başlarındakiler de bu ülkeye karşı açık ihanet içindedir. Ama bilsinler ki, bu millet hainleri asla ve asla unutmaz. Kanun önünde bir gün mutlaka hesap verecekler. Tarih önünde yüzleri hep kara olacak” dedi.

'ÜLKE SIRLARI SATILDI'

Dışişleri Bakanlığı'ndaki güvenlik toplantısında yapılan konuşmaların dinlenmesine ilişkin İstanbul Ticaret Odası'ndan (İTO) da bir açıklama yapıldı.

İTO açıklamasında ""Karanlık odakların arttığı, ülkemizi kendilerine mahkum etmek isteyen hükümranlar tarafından kuşatıldığımız günlerde, devletimizin en gizli odalarına girerek, vatanımızın varlığını ve bütünlüğünü, ulusal güvenliğimizi tehdit eden her türlü alçakça davranışı, ses kayıtlarını yapanları, dinlemeleri, sızdıranları ve yayınlayanları lanetliyoruz. Bu hainler kimlerdir? Ülkesinin sırlarını satmanın ahlaksız bedeli nedir? Bu devlet düşmanlarının ve vatan hainlerinin bir an önce yakalanarak hesap vermeleri sağlanmalıdır" denildi.

BAKMADAN GEÇME!