İşte Cirque du Soleil'in el konulan TIR'ları

Güncelleme Tarihi:

İşte Cirque du Soleilin el konulan TIRları
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2016 13:14

hurriyet.com.tr ünlü gösteri topluluğu Cirque du Soleil'in TIR'larına yüklenici firmayı zarara uğrattığı gerekçesiyle el konduğunu duyurmuştu. TIR'ların bekleyişi sürüyor. Yüklenici firma açıklama yaptı.

Haberin Devamı

İstanbul Fikri Sınai Haklar Mahkemesinin ihtiyati tedbir kararı doğrultusunda, ünlü canlı gösteri topluluğu "Cirque Du Soleil"in el konulan 23 TIR'ından 18'inin İpsala Sınır Kapısı'nın gümrük sahasındaki bekleyişi devam ediyor.

TIR'lardan 5'inin ise ihtiyati tedbir kararı öncesinde sınır kapısından çıkış yaptığı öğrenildi. Yüklenici firmanın avukatı Eylem Akkayalı, "Cirque Du Soleil"in anlaşmaya göre Antalya'da EXPO 2016 kapsamında gösteriler yapması gerekirken OHAL'i gerekçe göstererek, taahhütlerini yerine getirmediğini söyledi. 

İşte Cirque du Soleilin el konulan TIRları

Akkayalı, grubun Antalya'daki gösterileri iptal etmesine rağmen geçen hafta İstanbul'da bir gösteriye çıktığını ifade ederek, "Bunun üzerine biz de Fikri Sınai Haklar Mahkemesine başvurduk, ihtiyati tedbir kararı çıkarıp mallarına ihtiyati tedbir kararı uyguladık. Şu anda, ihtiyati tedbir kararı devam ediyor. Biz her zaman uzlaşmaya hazırız. Müvekkil de her zaman uzlaşmaya hazır. Eğer ücreti öderlerse, tabii ki kararı kaldırıp uzlaşabiliriz. Bu durum, biraz milli mesele haline geldi. Dolayısıyla biz zararımızın karşılanmasını talep ediyoruz." diye konuştu.

Haberin Devamı

'TOPLAM ZARAR 5 MİLYON DOLAR'

Tarafların görüşmeye devam ettiğini dile getiren Akkayalı, toplam zararın 5 milyon dolar olduğunu belirtti.

NE OLMUŞTU?

Antalya’da düzenlenen uluslararası EXPO fuarının ihalesini kazanan ESO Organizasyon Ses Işık Gör. Sah. Sis. A.Ş., geçen 10 Mart tarihinde, fuarda ağustos ve üylel aylarında gösteri yapmaları için dünyanın en ünlü gösteri sanatları topluluğu olan Cirque Du Soleil ile anlaşma sağladı. Sirkin bağlı olduğu Kanadalı Evenements 45 Degrees Inc şirketiyle 16 Ağustos- 17 Eylül tarihleri arasında 40 gösteri için 2 milyon 250 bin Euro’yu sözleşme imzalayan şirket ücreti de peşin olarak verdi.

İşte Cirque du Soleilin el konulan TIRları

Haberin Devamı

TERÖR BAHANESİYLE GELMEYECEĞİNİ BİLDİRDİ 

Cirque Du Soleil, 15 Temmuz darbe girişimini ve terör olaylarını gerekçe göstererek Türkiye’ye gelmeyeceklerini bildirdi. İki şirket arasındaki yazışmaların ardından bir sonuç alınamazken, Türkiye’ye gelmek istemeyen dünyaca ünlü sirk, 1-9 Ekim tarihleri arasında İstanbul Ülker Sports Arena da gösteri yaptı. Bunun üzerine organizasyon şirketi ESO, İstanbul 1’nci Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkeme, aldığı peşin ücreti gelmediği halde iade etmeyen Cirque Du Soleil hakkında 6 Ekim tarihinde malzemelerini taşıyan araçların gümrüklerde ya da gösteri yaptıkları alanlarda el konulmasına karar verdi. Sirk şirketinin yaptığı itiraz da kabul edilmedi.



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!