İstanbul'u uçuracak

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu uçuracak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2017 00:56

Euroleague 2017 Final Four için geri sayım başladı. 200 ülkede 2 milyar kişiye ulaşması beklenen final maçları İstanbul’un tanıtımına da büyük katkı sağlayacak. THY’nin isim sponsoru olduğu ligin önemine işaret eden Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, “Bu sponsorluk markamıza 140 milyon Euro’luk medya geri dönüşü sağlıyor. İstanbul için bu rakam 2-3 katı olacak” dedi.

Haberin Devamı

TÜRK Hava Yolları’nın (THY) isim sponsoru olduğu Euroleague, 2017 Final Four (dörtlü final) maçlarıyla İstanbul’un tanıtımına önemli bir katkı yapacak. 10 bin turistin final maçları için Türkiye’ye gelmesi beklenirken, maçlar 200 ülkede 2 milyar kişiye ulaşacak. Euroleague’in THY’ye yıllık 140 milyon Euro’luk reklam geri dönüşü sağladığını anlatan THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, “Bu katkı İstanbul için 2-3 katı olacak” dedi. Final Four’un İstanbul’da düzenlenmesi için çok büyük çaba sarf ettiklerini dile getiren Aycı, “Eylül-aralık döneminde Türkiye’ye 500 gazeteci getirdik. Algıyı kırdık. Finalin İstanbul’da düzenlenmesine karşı çıkanları ikna ettik” dedi. Bu süreçte THY’nin katkılarının büyük olduğunu anlatan Euroleague CEO’su Jordi Bertomeu ise “İstanbul’da ve Türkiye’de her şeyin yolunda olduğunu gösteren çalışmalar yaptık. THY’den ne istediysek yerine getirdiler. Bugün 9 tane Türk sponsorumuz var. Böylesine dev bir ekonomide İstanbul’un ve THY’nin yeri başka” dedi.

İstanbulu uçuracak


1663 EURO HARCIYORLAR
Maçları 32 ülkeden 550 gazetecinin takip edeceğini dile getiren İlker Aycı, şöyle konuştu: “Bu yıl isim sponsoru olduğumuz turnuvaya en fazla takım gönderen ülke Türkiye oldu. Türkiye’den 4 takımımız bu ligde mücadele etti. Final Four’un İstanbul’da yapılması sportif anlamda çok anlamlı olmasının yanında ülkemizin ve şehrimizin tanıtımına, turizmine ve ekonomisine ciddi katkılar yapacak. Yapılan araştırmalar Final Four için seyahat eden basketseverlerin ortalama 4 gece konakladıklarını ve yaklaşık kişi başı 1663 Euro harcadıklarını ortaya koyuyor.”

Euroleague’in yeni formatının ekonomik açıdan önemli artıları olduğunu dile getiren Jordi Bertomeu, şunları söyledi: “Salonlara gelen taraftar sayısına da oldukça olumlu etki yaptı. Geçtiğimiz yıla göre normal sezonda, salonlara gelen seyirci sayısı yüzde 15 artarken, seyirci ortalaması bir önceki sezona kıyasla 7 bin 136’dan 8 bin 177’ye çıktı. Euroleague’in gelirleri de iki katı arttı. Euroleague’in televizyon reytinglerinde de yüzde 32 yükseliş var. Global anlamda 15 farklı şirketin desteği bulunuyor. Bir de bölgesel sponsorlarımız var. Gelirlerimizin önemli bölümü Türk şirketlerinden sağlanıyor. 9 Türk şirketi Euroleague’in sponsorları arasında.”

İstanbulu uçuracak


'BİZDE DE BİLET YOK'
FİNAL maçı biletlerinin 1.5 saat içerisinde tükendiğini hatırlatan Euroleague CEO’su Jordi Bertomeu, “12 bin 500 adet bilet satıldı. Beklentilerimizin üzerinde gelir elde ettik” dedi. Bertomeu, “Herkes bilet soruyor ama bizde de bilet kalmadı” dedi. 

KUPAYI ALIRLARSA BEDAVA BİLET VERECEK
İLKER Aycı, Euroleague kupasını Fenerbahçe’nin kazanması halinde THY olarak bir destek verecek misiniz, sorusuna ise şu cevabı verdi: “Gönlümüzden geçen istediğimiz tabii ki kupayı Fenerbahçe’nin alması. Eğer kupayı kaldırırsak basketbolculara bedava tatil bileti vereceğiz. Tabi ki bu biletler business class sınıfından olacak” diye konuştu. 

ARDA ÇİN'E GİDERSE SPONSOR OLURUZ
YENİ sponsorluk anlaşmaları için de çalışmalar yaptıklarına dikkat çeken İlker Aycı, “Barcelona’nın yıldızı Arda Turan’ın Çin ligine transferi söz konusu. Biz de bu hattı geliştirmeyi planlıyoruz. Bu ligde bir kulübe sponsorluk düşünebiliriz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!