İstanbul’dan elektrikli scooter kararı

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’dan elektrikli scooter kararı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2023 07:00

PARİS’te halk oyuyla yasaklanan elektrikli scooter’lara yönelik İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden de adım geldi.

Haberin Devamı

İlçe belediyeleri, operatörler ve İBB arasında bir komisyon kurulacağını açıklayan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, hassas bölge ilan edilecek kent merkezlerinde 12.5 kilometre hız sınırı konulacağını ve scooter kullanıcılarına eğitim verileceğini söyledi.

Buğra Gökce elektrikli scooter’larla ilgili 3 aşamalı yol haritasını şöyle anlattı:

“İstanbul’da İBB tarafından 1500 scooter park alanı açılacak. İlçe belediyeleri ile konumları belirlenen bu park alanlarının yapımına operatörler de katkı sağlayacak. Park alanlarına park eden kullanıcılardan yüzde 10-15 indirime tekabül eden açılış ücreti alınmayacak. Yaya trafiğinin yoğun olduğu kent merkezleri “hassas bölge” olarak tanımlanıp hız sınırı 12.5 km/s olarak düzenlenecek. Kullanıcılara operatörlerce 2 ayda bir eğitim verilecek. Operatörlerin mobil uygulamaları İstanbulKart ile entegre olacak.”

Haberin Devamı

HÜRRİYET DUYURMUŞTU

İBB’nin şehirdeki elektrikli scooter’lar için yapmayı planladığı düzenlemenin detayları ilk kez 20 Ocak’ta Hürriyet’te yayınlanmıştı. Bu arada, Buğra Gökce’nin verdiği bilgilere göre İstanbul’da toplam 27 bin 782 adet elektrikli scooter bulunuyor.

 

İstanbul’dan elektrikli scooter kararı

 

BAKMADAN GEÇME!