‘İş ve bilim dünyası arasında köprü kurduk’

Güncelleme Tarihi:

‘İş ve bilim dünyası arasında köprü kurduk’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2023 07:00

Yenilikçi ve sürdürülebilir bir üniversite hedefiyle 22 yıl önce kurulan Yaşar Üniversitesi, yeni akademik yıla çok sayıda projeyle gireceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, üniversitenin gençlere verdiği nitelikli eğitimle birlikte; bilimsel araştırma ve projeler, kültür-sanat faaliyetleri, spor aktiviteleri ve sosyal organizasyonlarla, özellikle İzmir ve Ege’de seçkin bir konumda yer aldığını söyledi. Yiğitbaşı, “Kurucumuz ve Onursal Başkanımız merhum Selçuk Yaşar’ın, en büyük hayalini gerçekleştirerek yüksek öğrenime kazandırdığı Yaşar Üniversitesi 22 yılda, önemli atılımlar atarak iş dünyası ile bilim arasında bir köprü oluşturdu. Kampusumuzun yapılanma süreci, yeni Sağlık, Kültür ve Spor Binası inşaatıyla başladı. 3 bin 200 metrekare kapalı alana sahip yapıda revir, öğrenci toplulukları odaları, açık ve kapalı spor alanları yer alacak. Modern binayı, önümüzdeki akademik yılın başlangıcına yetiştirmeyi planlıyoruz. Ayrıca, 29 bin metrekarelik kapalı alana sahip olacak yeni eğitim binamızın da yapımı sürüyor, bu binamızın 2024-2025 akademik yılında açılmasını planlıyoruz. Yeni eğitim binamızla birlikte, modern sınıflar, laboratuvarlar ve öğrenci etkinlik alanlarından oluşan bir öğrenme ortamı sunacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

AVRUPA’DAN SAYGIN UNVAN

Yaşar Üniversitesi Avrupa Birliği Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin, beş yıllık süreçte Türkiye’den mükemmeliyet merkezi olmaya hak kazanan ilk araştırma merkezi olduğunu vurgulayan Yiğitbaşı, şunları söyledi: “Üniversitemiz bu saygın unvanın yanı sıra ayrıca, Horizon Avrupa, Erasmus Plus ve uluslararası mali destek programları kapsamında sekiz projeyi koordinatör olarak hazırladı ve 26 adet projenin ortağı oldu. Toplam bütçesi 3 milyon 900 bin Euro olan 11 proje hibe desteği almaya hak kazandı. Dahası, 12 proje ile Erasmus Plus Jean Monnet programından en fazla faydalanan Türk üniversitesi unvanını aldı.”

 

BAKMADAN GEÇME!