İnternet satışına bayram dopingi

Güncelleme Tarihi:

İnternet satışına bayram dopingi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2022 07:00

PTTAVM.com Genel Müdürü ve Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkan Yardımcısı Hakan Çevikoğlu, “Kurban Bayramı alışverişleri yüzde 30’a yakın artttı. Kıyma makinesi, bıçak setleri ve derin dondurucunun yanı sıra yollara çıkanlar lastik aldı” dedi.

Haberin Devamı

Çevikoğlu, “Pandemi süreci sonrası e-ticarette düşüş bekleyenler bence yanılıyor. İnsanımız e-ticarete alıştı, artık nerede en ucuzu var arayarak buluyor. Bu durum Kurban Bayramı gibi özel günlerde daha güçlü bir şekilde görülüyor” dedi. Çevikoğlu, sözlerini özetle şöyle sürdürdü: “Son yıllarda Kurban Bayram’ında kıyma makinesi gibi ürünlere talebin arttığını görüyoruz. İnsanlar kıymayı evde çekmeye başladı, bundan 5 yıl önce bu ürüne çok ilgi yoktu. Derin dondurucu, kıyma makinesi, bıçak setleri, güneş yağı, şapka, çadır, kahve makinesi, mutfak robotu, saklama kabı, mangal, tencere, şeker-çikolata gibi bazı ürünlerin alımlarında diğer günlere göre yüzde 30’lara yakın artış oldu. Vatandaşlar bayramda yoğun olarak şehir dışına tatile gitti. Bu durum, yolda kalmamak adına yaz lastiklerinin satışlarına da yansımış gibi görünüyor. Bayrama 10 gün kala bu ürünlerin alımları hızlandı.”

Haberin Devamı

E-İHRACAT ARTTI

Özellikle bayram dönemlerinde Müslüman ülkelerin Türk ürünlerine yoğun ilgi gösterdiğini belirten Çevikoğlu, “PttAVM.com olarak Katar Postası ile hayata geçirdiğimiz Turkishsouq yoluyla hem şirketlerimizin hem de KOBİ’lerimizin ürünlerini dünyanın dört bir yanına ulaştırıyoruz. Özellikle Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Güneydoğu Asya ülkeleri ülkemizden seccade, çay makinesi, Türk kahvesi, lokum, semaver gibi birçok ürünü talep eder durumda” ifadelerini kullandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!