İnegöllü Amperino 2025’te yola çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

İnegöllü Amperino 2025’te yola çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2022 07:00

Bursa’nın İnegöl ilçesinde doğan şehiriçi elektrikli araç girişimi Amperino’da çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Haberin Devamı

Markanın kuruluş hikâyesi ve satışa çıkma planlarıyla ilgili planları paylaşan şirket şu bilgileri verdi: “Amperino; metal, mobilya, makine ve mekatronik sektöründe faaliyet gösteren 6 farklı firmanın kendi konfor alanlarının dışında daha teknolojik ürünlere yatırım yapmayı planlaması üzerine harekete geçildi. Pandemi, süreci hızlandırdı ve projeyi yönetebilecek mühendis arayışlarına girildi. Daha önce de elektrikli otomobil sektöründe faaliyette bulunan yerli bir firmada kendi alanlarında ekip liderliği yapmış, elektrikli otomobiller ve alt sistemleri hakkında tecrübeli ve kendi otomobilini üretme hayali ile büyümüş, 3 kurucu ortak mühendis tarafından geliştirilebilecek teknolojiler ve altyapı yatırımcılara anlatıldıktan sonra 2020 Ağustos itibarıyla şirketin resmi kuruluşu tamamlanıp projeye başlanıldı.

Haberin Devamı

ASPİLSAN İLE GÖRÜŞÜYOR

90 km maksimum hıza ve 150 km menzile sahip olacak olan aracın tasarımı ve yazılımı tamamen Amperino firmasının Bilişim Vadisi ve İnegöl ofisinde geliştirilmekte. 3 kişilik araç konsepti rakiplerine kıyasla daha geniş bir kitleye hitap etmekte. Bunun yanında, yerli bir çözüm ortağı FEMSAN ile geliştirilen aracın ‘hub’ motoru, Türkiye’deki ilk araç kullanımına uygun milli ‘hub’ motoru olma özelliğini taşımakta. Bununla da kalmayıp, batarya paketini oluşturan modülleri, elektronik birimleri, ısıtma ve soğutma sistemlerinin analizini ve tasarımlarını yine kendileri tasarlamakta, kullanacakları piller konusunda da ASPİLSAN ile görüşmekte.

HEDEF CENEVRE FUARI

Amperino ekibi, çevre duyarlılığının da önemini vurguluyor, bunun için keten esaslı bio-fiber malzemelerden aracın gövdesini üretmeyi planlamakta. Bu sayede araç ömrünü doldurduğunda bir çok parçası doğaya yeniden kazandırılabilecek. Buna ek olarak, ekibi çok kısa bir sürede 30 mühendise çıkardıklarını ve hız kesmeden de büyümeyi hedeflemeleri de dikkat çekmekte. İlk şasi prototip testlerine başladıklarını ve elde ettikleri verilerin umut vaad ettiğin de altını çizilmekte. Yerli aracımız, yurtdışı pazarına da bir an önce açılabilmek için tüm süreçlerin Avrupa standartlarına da uygun olmasının önemini vurgulamakta ve bu yüzden homologasyon süreçlerini sıkı takip etmekte. 300 milyon TL’ ye kadar varan yatırım teşvikleri sayesinde de hedeflerine her zamankinden daha emin adımlarla ilerlediklerini iletmekte. İlk prototip aracının 2024’de Cenevre de sergilenmesi beklenirken 2025 yılında da ilk aracın banttan inmesi planlanmaktadır.”

Haberin Devamı

İŞTE ÖNE ÇIKAN ÖZELLİKLER

- 3 kişilik seyahat imkânı
- 150 km menzil
- 90 km maksimum hız
- İlk milli ‘hub’ motoru

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!