İlham veren kadınlar destek olacak

Güncelleme Tarihi:

İlham veren kadınlar  destek olacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2017 21:40

KAGİDER, 15’inci yılını Hürriyet muhabiri Elif Ergu’nun yazdığı ‘İlham Veren Kadınlar’ kitabıyla kutluyor. KAGİDER’in kuruluş öyküsü ve dokunduğu kadınların serüvenlerinin yer aldığı kitabın tüm satış geliri ise kadın girişimcilere aktarılacak.

Haberin Devamı

TÜRKİYE Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER), 15’inci yılını gazeteci Elif Ergu’nun kaleme aldığı “İlham Veren Kadınlar” kitabıyla kutladı. Kitaptan elde edilecek gelir “Proje 15” isimli bir proje kapsamında kadın girişimcilerin desteklenmesi için kullanılacak. “İlham Veren Kadınlar” kitabında dünyada ve Türkiye’de kadın hareketinin tarihsel gelişimi perspektifi içinde KAGİDER’in öyküsü ağırlıklı olarak kurucuların ve üyelerin ağzından aktarılıyor. KAGİDER’in bugüne kadarki beş başkanının, onur kurulunun, özel sektör ve kamu paydaşlarının, akademisyenlerin konuştuğu ve üyelerden alıntıların yer aldığı kitapta sadece KAGİDER’in nasıl bir başarı öyküsü olduğu anlatılmıyor, aynı zamanda bu hareketin ruhunu oluşturan düşünce ve yaklaşımlara da yer veriliyor. Arzuhan Doğan Yalçındağ, Leyla Alaton, Nur Ger, Ümit Boyner, Meltem Kurtsan, Gamze Cizreli, Sanem Oktar, Suzan Sabancı Dinçer gibi iş dünyasının kadın temsilcilerinin yanısıra KAGİDER’in üyesi olan ve her biri farklı ilham verici öykülere sahip kadınların görüşlerinden derlenen kitapta, TÜSİAD eski Başkanı Tuncay Özilhan’dan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’ye, TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik’ten, KAGİDER’in ilk erkek destekçilerinden Şerif Kaynar’a kadar iş dünyasının erkek temsilcilerinin de görüşleri yer alıyor.

Haberin Devamı

15 KADININ İŞİNE DESTEK

Bu kitabın satışından elde edilecek gelirle “Proje15” i başlatan KAGİDER, proje kapsamında 15 bin kadına uzaktan erişim hedeflerken, Türkiye genelinde 1500 kadına bu konularda birebir eğitim ve seminer fırsatları sunulacak. Bir sonraki aşamada bu etkinliklerde sundukları iş fikirleriyle dikkat çeken 150 kadın girişimci adayı için girişimcilik kampı düzenlenecek. Kampta girişimci adaylarının iş fikirleri profesyoneller ve kadın girişimciler tarafından değerlendirilecek ve mentörlük desteği verilecek. Kamp sonunda ise 15 kadın girişimcinin fikirleri startup iş projeleri olarak benimsenecek ve desteklenecek.

KADIN GİRİŞİMCİ İKİYE KATLANDI

KAGİDER Başkanı Sanem Oktar, KAGİDER’in 2002 yılında o dönem mevcut olan erkek egemen yapıya alternatif sunmak üzere kurulduğundan bahsederek, “15 yıl önce kurulduğumuzda Türkiye’deki kadın girişimci oranı yaklaşık yüzde 4’tü, bugün ise yaklaşık yüzde 8. Bu oranın iki katına çıkmasını tabii ki biz tek başımıza sağlamadık. Ancak ‘kadın’ ve ‘girişimcilik’ sözcüklerinin yan yana gelmesi KAGİDER’le oldu” dedi. KAGİDER’in geride bıraktığı 15 yılda on binlerce kadının hayatına dokunduğunu ve onların hayatlarını olumlu şekilde değiştirdiğini vurgulayan Sanem Oktar, KAGİDER’in başka ülkelerde de kadın girişimci dernekleri kurulmasına öncülük ettiğini ifade etti: “Geçen ay Pakistan’ın KAGİDER’inin kurulmasına vesile olduk. Ayrıca Tacikistan, Kenya ve Madagaskar’dan da talep var. Modelimizi anlatıyor, izlediğimiz yolu gösteriyor, sadece Türkiye’de değil, dünyanın başka ülkelerinde de örnek teşkil ediyor, öncü rol üstleniyoruz.”

Haberin Devamı

İSTANBUL DEĞİL ANADOLU DERNEĞİ

KİTABIN yazarı, gazeteci Elif Ergu ise konuşmasında, “Bir kadın hakları savucusu olarak benim için çok anlamlı ve heyecanlı bir proje. Bu kitabı hazırlarken, KAGİDER’in gerçekten üreten, işini seven, kendi gücüne inanan kadınlardan oluştuğunu gördüm. Ayrıca KAGİDER’in sadece bir İstanbul derneği değil, aynı zamanda bir Anadolu derneği olduğunu, Anadolu’daki çok sayıda kadının hayatını değiştirdiğini gördüm. Kitabı hazırlarken içim umutla doldu. Çünkü biliyorum ki bu kadınlar olduğu sürece bu ülkede umut var.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!