İletişimde tek kazma çok proje

Güncelleme Tarihi:

İletişimde tek kazma çok proje
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2015 21:47

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı’nın Türkiye genelindeki telekomünikasyon altyapısının koordineli yürütülmesi için hazırladığı taslak yönetmelik şehirlerde telekom altyapısı için önemli düzenlemeler getiriyor.

Haberin Devamı

Buna göre telekomünikasyon altyapısının planlama, finansman ve yapım süreçlerinde çok başlılığın önlenmesi için Ortak Koordinasyon Merkezi’ne bağlı yeni bir birim kurulacak. Oluşturulacak 10 kişilik Ortak Koordinasyon Merkezi’nde Türk Telekom, Turkcell, Vodafone, Karayolları, TCDD, TEİAŞ, BTK ve EPDK’dan temsilciler yer alacak. Bu merkezin altında kurulacak Telekomünikasyon Altyapı Birimi ise ülke genelinde telekomünikasyon altyapısının etkili şekilde çalışmasını sağlayacak. Altyapı Birimi, belediye tarafından atanacak veya görevlendirilecek başkan liderliğinde toplanacak. Yatırımlarda kullanılmak üzere bir Altyapı Yatırım Hesabı oluşturulacak. 

OPERATÖR TEMSİLCİSİ

Kurumlar, gerçekleştirmeyi planladığı 5 yıllık altyapı yatırımlarının planlarını öncelikle bu birime sunacak. Telekomünikasyon altyapısı, 15 yıl sonra bölgede yaşayan nüfus sayısına hizmet verecek şekilde planlanacak. Altyapı yatırımlarının ekonomik ömürlerinin 25 sene olması sebebiyle yapılacak planlamaların bu süreçte değişmeyecek imar planlarına göre planlanması gerekecek. Altyapı koordinasyon birimi, başlagıç ve bitiş tarihlerini programa bağlayacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!