Ä°KV'de EriÅŸ dönemi bitti

Güncelleme Tarihi:

İKVde Eriş dönemi bitti
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 12, 2003 12:48

Meral Gezgin Eriş, 8 yıldır Başkanlığı'nı yürüttüğü İKV'ye, 39. Genel Kurul Toplantısı'nda yaptığı konuşma ile veda etti. İKV'de yapılan seçimler sonucunda yeni Genel Başkan Davut Ökütçü oldu.

Haberin Devamı

Meral Gezgin EriÅŸ, Ä°TO'daki toplantının açılışında yaptığı konuÅŸmada, Irak krizi nedeniyle Türkiye'nin son derece zorlu bir dönemden geçtiÄŸini belirterek, hükümetin sorunun barışçı yollarla çözümü yönünde bugüne kadar gösterdiÄŸi çabaları desteklediÄŸini söyledi.Â

Hükümet ve Meclis'in, Türkiye'nin bu krizi en az zararla atlatmasını sağlayacak, bölgede barış ve istikrarın oluşturulmasına katkıda bulunacak en doğru kararı alacağını ümit ettiklerini ifade eden Eriş, Kıbrıs konusunun da AB ile ilişkileri yakından ilgilendirmesi nedeniyle son derece önemli olduğunu vurguladı.

Eriş, çözüm sağlanamaması halinde 2004 yılında Kıbrıs Rum Kesimi'nin ''tek başına AB üyesi olacağını'' anımsatarak, şunları söyledi:

''Süre giderek daralmaktadır. Bugüne kadar çözümsüzlükten en fazlazarar gören tarafların KKTC ve Türkiye olduğu açıktır. Kıbrıs'ın Türk tarafının dışarıda kaldığı parçalanmış haliyle AB üyesi olmasının önümüzdeki dönemde gerek KKTC, gerek Türkiye için ekonomik, siyasi ve hukuki açıdan yaratacağı sorunlar çok iyi değerlendirilmelidir.''

KonuÅŸmasında, 12-13 Aralık 2002'de gerçekleÅŸtirilen Kopenhag Zirvesi'ne de deÄŸinen EriÅŸ, zirvede alınan kararın zamanlama açısından Türkiye'nin beklentisini karşılamadığını söyledi.Â
  Â
Sonuçta bir yıllık bir gecikme bulunduğunu, yapılması gerekenin önümüzdeki dönemi en iyi şekilde değerlendirmek ve bu bir yıllık gecikme avantaja dönüştürebilmek olduğunu kaydeden Eriş, ''2003 yılı içinde gerekli tüm düzenlemeler tamamlanarak, AB'den Kopenhag'da aldığı kararı, müzakereleri 2003 yılı sonunda başlatacak şekilde gözden geçirmesi talep edilmelidir'' dedi.

İKV YÖNETİM KURULU BELİRLENDİ

Haberin Devamı
İktisadi Kalkınma Vakfı'nın (İKV) yeni yönetim kurulu belirlendi. Yeni yönetimde, Meral Gezgin Eriş yer almadı.  Önceki yönetimde Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Davut Ökütçü, yeni yönetimde Başkanlığa getirildi. Yılmaz Kanbak ve Zeynep Bodur Okyay da, Başkan Yardımcılıklarına seçildiler.

Yeni yönetim, önümüzdeki dönem programını şekillendirmek ve çalışma takvimi oluşturmak üzere 24 Mart'ta ilk toplantısını yapacak.   
  Â
2 yıl görev yapacak 17 kişilik yönetim kurulu üyeleri ile temsil ettikleri kurumlar şunlar:

"Davut Ökütçü-İTO, Yılmaz Kanbak-TOBB, Rona Yırcalı-TOBB, Zeynep Bodur Okyay-İSO, Menderes Türel-TOBB, Ertuğ Yaşar-TİM, Yavuz Canevi-TOBB, Mehmet Rıfat Akyüz-TZOB, Necati Arıkan-İSO, Dr. Mazhar Umur Basmacı-İTO, Osman Birsen-İMKB, Prof. Dr. Haluk Kabaalioğlu-TOBB,Engin Keçeli-İSO, Arif Parmaksız-TOBB, Ali Ergün-TOBB, Tahsin Öztiryaki-İTO ve Adil Göksu-TOBB."
 
Yönetim Kurulu Yedek Üye listesi ise ''Şaban Baş, İbrahim Başaran, Emin Doğan, Hasan Buzol, Bülent Alamut, Mehmet Aslan, Lütfü Yücelik, İsmail Demirkol, Mehmet Kara, İlhan Arslan, Sadık Tanrıöver, Güney Kıldıran, Eşref Yıldırım, Gülsüm Azeri,Arıl Seren, Gökşen Körezlioğlu ve Hüseyin Demirkol'dan oluştu.

Yeni dönemde Yusuf Dildar ve Halit Şarlak da denetçi olarak görev yapacak.

ÖKÜTÇÜ: YAPMAMIZ GEREKEN ÖNEMLİ ÖDEVLER VAR

İKV'nin yeni Başkanı Davut Ökütçü basın mensuplarına yaptığı açıklamada, çok yoğun bir çalışma döneminden geçtiklerini belirterek, ''Yapmamız gereken önemli ödevler var. Bu önemli ödevlerin hazırlık çalışmalarında da İKV önemli katkılarda bulunacak'' diye konuştu.

DAVUT ÖKÜTÇÜ KİMDİR?

Darüşşafaka Lisesi ardından Robert Kolej Yüksek Okulu Kimya Mühendisliğini 1969 yılında bitiren Davut Ökütçü, 1971 yılında Syracuse Universitesinden (NY-ABD) Endüstri Mühendisliği Yüksek Lisans programını tamamladı.

1971 de Koç grubuna giren Davut Ökütçü, bugüne kadar Koç Holding’e bağlı yurt içi ve yurt dışı şirketlerde departman müdürlüğü, genel müdürlük dahil muhtelif kademelerde görev aldı. En son görevi olan Koç Holding Tüketim Grubu Başkanına Yardımcı görevinden Şubat 2003 yılında emeklilik nedeni ile ayrılmakla beraber, Koç Grubu şirketlerinden Düzey Pazarlama, Bozkurt Tarım-Gıda, Maret şirketlerinde Yönetim Kurulu üyesi olup Koç Holding Tüketim Grubu Danışmanı olarak da hizmet  vermeye devam etmektedir.

Darüşşafakalılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, Türk Eğitim Vakfı Mütevelliler Heyeti Üyesi, İstanbul Ticaret Odası Meclis Üyesi olan Davut Ökütçü İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!