‘İhracatın Yıldızları’ ödüllendirildi

Güncelleme Tarihi:

‘İhracatın Yıldızları’ ödüllendirildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2023 07:00

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) tarafından düzenlenen ‘İhracatın Yıldızları Ödül Töreni’nde 2022’nin en fazla ihracat yapan firmalar ödüllendirildi.

Haberin Devamı

Törende konuşan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, “22.9 milyar dolarla en yüksek ekim ayı ihracatına imza attık. 10 aylık ihracatta 210 milyar dolara ulaştık. 15 Kasım itibarıyla yaklaşık 5 bin firmamızın kullandığı toplam kredi 1.7 milyar dolara yaklaştı” dedi.

GAİB binasında düzenlenen ödül törenine Gaziantep Valisi Kemal Çeber, AK Parti Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekili Eyüp Özkeçeci, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Çıkmaz, Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu ile iş insanları katıldı. Törende konuşan TİM Başkanı Gültepe, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

KREDİDE YOĞUN TALEP

“Son 4-5 ayda krediye erişim konusunda çok önemli adımlar atıldı. TİM olarak kamu ve özel 11 bankamızla bir kredi protokolü imzaladık. Protokolle 1 milyar dolarlık bir kredi hacmi öngörüyorduk. İki ayda bu hacmin çok daha üzerine çıktık. 15 Kasım itibarıyla yaklaşık 5 bin firmamızın kullandığı toplam kredi 1.7 milyar dolara yaklaştı.”

Törende konuşan GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci ise son yıllardaki bölgesel ve küresel krizlere rağmen bölgenin güçlü ihracat istatistikleri yakaladığına dikkat çekti. Kileci sözlerini şöyle sürdürdü: “2022 yılı da rekorlarla kapanarak bizi gururlandırdı. Krizlerden dolayı rakamlarımız biraz gerilese de bölgemizin gayretli ihracatçılarının düşüşü telafi edeceğine olan inancımız tam. Beşeri sermayemize çok güveniyoruz. Coğrafi konumumuzdan ötürü bölgesel problemlerden doğrudan etkilensek de topraklarımızdan aldığımız güç bizi motive ediyor. Önümüzdeki yıllarda da başarılarımız artarak devam edecektir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!