İhracata 5 milyon dolarlık finansman

Güncelleme Tarihi:

İhracata 5 milyon dolarlık finansman
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2024 07:00

Ziraat Bankası ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) arasında imzalanan ‘İhracata Tam Destek Kredi Paketi’ ile ihracatçılara 5 milyon dolar veya 150 milyon TL’ye kadar uygun maliyetli ihracat kredisi alma imkânı sunulacak.

Haberin Devamı

BEŞ ay önce kamu ve özel 11 bankanın 5 binden fazla ihracatçıya sunduğu toplam 2 milyar dolarlık uygun maliyetli kredi desteğinden sonra yeni bir paket
daha devreye alındı.

Bu kez yalnızca Ziraat Bankası ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) arasında imzalanan ‘İhracata Tam Destek Kredi Paketi’ ile ihracatçılar 5 milyon dolar veya 150 milyon TL’ye kadar uygun maliyetli ihracat kredisinden yararlanabilecek. Kredi paketiyle firmalara rotatif veya taksitli kredi seçeneklerinin sunulacak. Rotatif kredi seçeneğinde toplam vade 36 ayı aşmayacak şekilde azami 2 kez yenilenebilecek; taksitli kredi seçeneğinde ise vade süresi azami 24 ay olarak uygulanacak. Paket kapsamında KGF teminatı ile yalnızca taksitli krediler kullandırılabilecek.

4 BİN FİRMAYA 1 MİLYAR DOLAR

Haberin Devamı

Söz konusu pakete ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, “Bu kredi paketimiz ile ihracatçılarımızın dünya ile rekabetini kolaylaştırmakla beraber, ülkemizin; yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı büyümesine katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Ayrıca, 28 Ağustos 2023’te ihracatçılara sunulan ‘vade(siz) ihracat kredi paketini’ anımsatan Çakar, “Bu paket ile de sadece Ziraat Bankası olarak 4 binden fazla ihracatçı firmamıza 1 milyar USD’nin üzerinde finansman desteği sağladık” diye konuştu. Çakar, “Ziraat Bankası olarak bundan sonra da ihracatçılarımıza destek vermeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

'HEDEFLER İÇİN FİNANSMAN ŞART'

İhracattaki hedeflere ulaşabilmek için finansmana erişimin önemine dikkat çeken TİM Başkanı Mustafa Gültepe ise, Cumhuriyetin ikinci yüzyılına Türkiye’yi ihracatta ilk 10 ülke arasına çıkarma hedefi ile başladıklarını hatırlattı. 2028 yılı için de 375 milyar dolarlık mal ve 200 milyar dolarlık hizmet ihracatı öngördüklerini söyleyen Gültepe, şöyle dedi:

“Bütün bu hedeflerimize ulaşabilmemiz için daha çok üretmek, yüksek teknolojiyle, tasarımla ve inovasyonla ürettiğimize değer katmak zorundayız. Bu çalışmalar için firmalarımızın uygun koşullarda finansmana erişebilmeleri hayati önem taşıyor. Beş ay önce Ziraat Bankası’nın da aralarında bulunduğu kamu ve özel 11 bankamızla imzaladığımız protokolle 5 binden fazla ihracatçımıza yaklaşık 2 milyar dolarlık uygun maliyetli bir kredi imkânı sunmuştuk. Bu kez Ziraat Bankası ile ihracatçılarımız için yine çok anlamlı bir finansman paketine imza atıyoruz.”

BAKMADAN GEÇME!