Hürriyet’in haberi Meclis gündeminde... Zeytinyağındaki son durum soruldu

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet’in haberi Meclis gündeminde... Zeytinyağındaki son durum soruldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2023 07:00

Hürriyet’in önceki gün ‘Zeytinyağında sahte test oyunu’ başlığıyla duyurduğu ve zeytinyağı piyasasında artan sahteciliğe dikkat çektiği haberi Türkiye Büyük Millet Meclis’i (TBMM) gündemine taşındı.

Haberin Devamı

Zeytinyağındaki fiyat artışları, sahte zeytinyağı üretimi, market raflarındaki uygulamalar ve haberde vurgulanan sahte testin de altını çizen CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından yanıtlanmak üzere TBMM Başkanlığı’na şu soruları iletti:

NE KADAR CEZA KESİLDİ

“Zeytinyağında son yıllarda yaşanan fiyat artışlarının ardından piyasada sahte zeytinyağı üretiminin yaygınlaştığı ve bazı marketlerde fiyatı ucuz ürünlerin, sahte testlerle tüketiciye sunulduğu iddiaları gündeme gelmektedir. Son olarak Hürriyet Gazetesi’nde 6 Aralık Çarşamba günü yayınlanan bir haberde, bu durumu doğrulayan iddialar gündeme gelmiştir. Haberi hazırlayan muhabirin ihbarı üzerine markete gelen Bakanlık yetkilileri, ürünleri toplayıp, ilgililer hakkında idari para cezası uygulandığı bilgisini paylaşmıştır. Yapılan denetimlerde söz konusu testlerin sahte olduğu ortaya çıktıktan sonra ürünler toplatılırken, haberden de anlaşılacağı üzere Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerinin, haberi hazırlayan gazetecinin ihbarı üzerine harekete geçtiği ve denetim yaptığı görülmektedir. Bu bağlamda; Tarım ve Orman Bakanlığı, bugüne kadar böyle bir denetimi ilk kez mi yapmıştır? Bu durum, bir ihbarın olmaması halinde böyle bir denetimin yapılmayacağı anlamına mı gelmektedir? Tarım ve Orman Bakanlığı rutin olarak ifade edilen bu denetimleri hangi aralıklarla gerçekleştirmektedir? Haberde bahsedilen söz konusu olayla ilgili kimlere ne kadar ceza kesilmiştir?”

Haberin Devamı

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca da son 1 haftada İstanbul’da alınan 15 zeytinyağı numunesinin 8’inde olumsuzluk tespit edildiğini söylemişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!