Hürriyet 'ölüm şişelerini yazdı' o büfeye baskın yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet ölüm şişelerini yazdı o büfeye baskın yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2016 10:24

Hürriyet'in "10 liraya ölüm şişesi" manşetiyle duyurduğu İstanbul'daki sahte içki satılan Selinay Kuruyemiş adlı büfeye İstanbul Emniyeti operasyon düzenledi. Büfe sahibi Kenan G. gözaltına alındı. Büfenin önünde sahte içkilerin tutulduğu Kenan G.'ye ait otomobilde sahte ve kaçak içkiler ele geçti. mahkemeden serbest kalan Kenan G.'nin büfesine bir hafta önce de operasyon yapıldığı ve sahte içkiler yakalandığı ortaya çıktı. Kenan G.'nin içkileri evinde imal ederek piyasaya sürdüğü anlaşıldı.

Haberin Devamı

İstanbul'da ölümlere neden olan sahte içki olayı tazeliğini korurken, Bağcılar Atatürk Caddesi numara 52'de bulunan Selinay Kuruyemiş adlı büfede sahte içki

Hürriyet ölüm şişelerini yazdı o büfeye baskın yapıldı

satıldığı Hürriyet'te manşet oldu. Haber üzerine Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ve Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, haberin çıktığı günün sabahında büfeye baskın düzenledi.

Büfede yapılan aramada sahte ya da kaçak içki bulunamadı ancak kaçak sigaralar bulundu. Haberimizde de yer alan içkilerin tutulduğu 34 TK 410 plakalı otomobil büfenin önündeydi. Kenan G.'ye ait otomobile polis mahkeme kararıyla arama yaptı. Yapılan aramada, 37 şişe kaçak votka, 7 adet Bulgar rakısı, 10 adet yarım litrelik, 6 adet 1 litrelik ve 1 adet 1.5 litrelik 'boğma' adı verilen içki ele geçti. 44 yaşındaki Kenan G.'nin evinde de arama yapıldı. 30'ar litrelik 3 bidonda 90 litre alkol olduğu değerlendirilen kimyasal sıvı ele geçti. 50 paket de kaçak sigaranın ele geçtiği operasyonda, Kenan G.'nin içkileri evinde yaparak büfenin önüne park ettiği otomobilde tuttuğu, isteyene de büfede sattığı anlaşıldı.

Hürriyet ölüm şişelerini yazdı o büfeye baskın yapıldı


Haberin Devamı

Ele geçen içkilerden alınan numune İstanbul İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne gönderildi. İçkilerin sahte olduğunu dair hazırlanacak raporun

Hürriyet ölüm şişelerini yazdı o büfeye baskın yapıldı

ardından il müdürlüğü tarafından büfenin mühürleneceği bildirildi. Gözaltına alınan Kenan G., emniyetteki sorgusunun ardından savcılığa çıkarıldı. Savcılığın mahkemeye çıkardığı Kenan G., mahkemeden serbest kaldı.

BİR HAFTA ÖNCE DE BASILMIŞ

Polisin, 29 Şubat 2016 günü, yani haberden bir hafta önce de alınan bir ihbar üzerine aynı büfeyi bastığı, gözaltına alınan Kenan G.'nin serbest kaldığı ortaya çıktı. Bu baskında yapılan aramada, kaçak olduğu belirlenen 30 şişe yabancı vokta ve rakı, 1.5 litrelik 5 şişe sahte içki, 15 pet şişe 'boğma' adı verilen içki ele geçti.

Haberin Devamı

10 LİRAYA ÖLÜM ŞİŞESİ
Geçtigimiz Pazar günü gazetemizde manşet olan haberde, büfeci "Bize oradan iki tane pet sallasana" şifresini söyleyen müşterilerine boğma adı verilen içkiden satıyordu. İçkileri otomobilinin bagajında tutan büfe sahibine, daha önce aldıkları içkilerin kötü olduğu şikayetini söyleyen müşterilere "Bu sefer mal çok iyi" diyerek yanıt veriyordu. Kaçak sigaranın da satıldığı yerde, yurtdışından kaçak getirilen içkiler 5 ile 10 lira arasında satılıyordu. Denetimlerin yoğunlaşması üzerine tanıdık müşterilere satış yapılıyordu. Sarı renkli, şişe açıldığında ağır bir alkol kokusu gelen, votka benzeri bir kokuya sahip içkiye büfe sahibi, içkinin ne olduğu sorulduğunda 'boğma' diyordu.

caydin@hurriyet.com.tr


 

BAKMADAN GEÇME!