Hürriyet Dünyası'na iki ödül

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet Dünyasına iki ödül
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2012 10:02

İstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB), 2011 yılında en çok ihracat gerçekleştiren firmalara ödüllerini Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın katılımıyla Üsküdar Cemile Sultan Korusu'nda düzenlenen törenle verdi. Gecede yaptıkları haberlerle ihracata katkılarından ötürü aralarında hurriyet.com.tr'den Eren Güler ve Hürriyet Gazetesi'nden Ömür Kırbaşlı'nın da yer aldığı gazeteciler de ödül aldı.

Haberin Devamı

Ödül töreninden önce konuşma yapan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, son günlerde çok iyi gelişmeler yaşandığını belirterek, “Türkiye ekonomide gerçekten bir tarih yazıyor. Bir ülke düşünün ki 28 aydır ihracatı kesintisiz artıyor, 10 çeyrektir sürekli büyüyen bir ülke. Allah nazarlardan korusun. 2023 yılına koyduğu hedeflere adım adım gidiyor" dedi.

ÖDÜLLERİNİ BÖYLE ALDILAR / WEB TV

AVRUPANIN RUH DENGESİ BOZULMUŞ

Avrupa’da çoğu ülkede ekonomik anlamda 10 gün sonra ne olacağının bilemez olduğunu ileri süren Çağlayan, “Avrupa’nın sadece ekonomik dengesi değil ruh hali bozulmuştur. Ve bugün Avrupa bir lider boşluğu içindedir. Ne yaptığını, ne yapacağını bilemez durumdadır. Yıllar öncesinde Türkiye’ye hasta diyenler, Allah şifa versin, şu anda yoğun bakım çadırı içindeler. Tabi ki biz istiyoruz ki, dünyada tüm ülkeler bir an önce sağlıklarına kavuşsun" dedi.

Haberin Devamı

BÜYÜMENİN ARKASINDA İHRACAT RAKAMLARI VAR

Bakan Çağlayan, 2011’in yüzde 8.5’luk ekonomik büyümesinin arkasında yatan en büyük etkenin 2011’in son iki çeyreğindeki ihracatın olduğunu belirterek, “ Bu, sizlerin göstermiş olduğu performans ve başarıdır. Şimdi 2012’nin ilk çeyreğinde dün açıklanan yüzde 3.2’lik rekor büyüme ihracatın 4.5 etkisiyle bu hale gelmiştir. Türkiye, kim ne diyorsa desin, artık ihracatla büyümeyi kendine model edinmiş ve bunu gerçekleştirmiş bir ülke olmuştur" diye konuştu.

ÖDÜL KAZANAN İSİMLER

Bakan Çağlayan, konuşmasının ardından en çok ihracat yapan firmalara ve medya mensuplarına ödül verdi. Ödül kazanan gazeteciler şöyle:

Hürriyet : Ömür Kırbaşlı

Hürriyet.com.tr : Eren Güler

Anadolu Ajansı: Ali Bayaslan

Cnbc-e : Burcu göksüzoğlu

Bloomberg : Ali Çağatay

Dünya : İlktug Gökman

Vatan : Necla Dalan

Milliyet : Serkan arman

Bugün : Hamit Varol

Zaman : Yetkin Bilgin

Star : Yaşar Kızılbağ

Para dergisi : İdriz Çokal

Rota haber : Ünal Tanık

Hürriyet Dünyasına iki ödül

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!