Herkes istediğini yapsın yok öyle

Güncelleme Tarihi:

Herkes istediğini yapsın yok öyle
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2016 19:46

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, enerji sektöründe 10 yılda 50 bin MW yatırım yapılacağını belirterek, “Sektör özelleşti, herkes bildiği gibi yapsın, yok öyle. Destek vermeye de denetlemeye de devam” diye konuştu.

Haberin Devamı

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, hem bürokrasiye hem de özel sektöre, yatırımların hayata geçmesinin takipçisi olacakları mesajını verdi. Gelecek 10 yıllık süreçte 50 bin MW yatırım yapılacağını, iletim altyapı yatırımı da yapılması gerektiğini belirten Albayrak, “Hem pedal dönecek hem çalışmaya devam. Önümüzdeki beş yıl, dediğimiz bu yatırımların hayata geçirilmesi ile ilgili bütçeleri takvimleri ortaya koyduk. Talimat verdik. Vermekle olmuyor. Bakan ya da siyasetteki biri talimat veriyor. Konuşuyor televizyondan. Ben şimdi hayal ediyorum, bürokrat gülmeye başlıyor, ‘biz bildiğimiz okuyoruz’ Talimat vermekle kalmayıp talimatın hayata geçmesi ile ilgili takip süreci başlatacağız. Bugün, dünden daha fazla mesai ortaya konulmaya başlanıldı. Sektör özelleşti herkes bildiği gibi yapsın yok öyle iş. Destek vermeye de denetlemeye de takibe de edeceğiz” dedi.

Albayrak, Enerjisa’nın 20 milyon müşterisine hizmet verecek 300 kişiye istihdam sağlayan çağrı merkezinin açılışını yaptı. Yerli kömür ve güneşte iki önemli ihale olacağını belirten Albayrak, Çayırhan’da Ankara bölgesinin elektrik ihtiyacının üçte birini karşılayacak bir enerji yatırımına imza atılacağını kaydetti. İlk güneş ihalesinin bu yıl sonunda yapılacağını açıklayan Albayrak, “İthalata bağımlı, teknolojide ve istihdamda dışarı bağımlı bir ekosistemde olmaz. Nasıl yapacağız; bugün itibariyle ortaya konulan teşvik ve stratejik yatırım planlaması çerçevesinde önemli bir şart koyacağız. Yerli üretim ve Ar-Ge şartı. Oranları ile çok önemli bir yerlilik kriteri getirecek bu ihale ile. ‘Gelelim burada üretelim’ yok. Son modüle kadar tümünün Türkiye’de üretileceği bir sistem. ‘Alalım, yurtdışında üretelim, getirelim’ olmaz. Dünyada kadar yetişmiş zımba gibi mühendisimiz var” görüşünü dile getirdi.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı Ömer Çelik, “20 saniyede cevap verilmesi, cevabın kalitesinin ölçülmesi demek halk odaklı bir siyasetin en önemli örneklerinden biridir” dedi.

Haberin Devamı

BİR CEZA VAR SOPA VAR

ENERJİ Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, vatandaşların çağrı merkezine ulaşamama gibi bir sorunu olmadığını belirterek, şunları söyledi: “Yaptığımız düzenleme ile çağrı merkezlerini arayan abonelerin en geç 45 saniye içerisinde operatöre bağlanabilmesini, bir insanla muhatap olmasını karara bağladık. Bu yüzden vatandaşlarımızı da uzun bir süre telefon başında bekletmeye kimsenin hakkı yok. Bu sebeple ana menü ve alt menüde işlemini tamamlayamayan tüketiciler de 2 dakika içerisinde doğrudan operatöre bağlanma olanağına sahip olabilecekler. Ayrıca operatör sırasına giren vatandaşlarımızın da en az yüzde 80’inin 20 saniye içinde operatöre bağlanmasını da zorunlu hale getirdik. Çağrı merkezlerinin performanslarını da yakından takip edeceğiz. Belirlediğimiz standartların üstüne çıkan şirketler ödüllendirilecektir. (Havuç örneği vererek) Tabii bu standartları yakalayamayan, diğer deyişle vatandaşın derdine derman olmayan, şirketlerin ise gelirleri düşebilecektir. Tabiri caizse bir ceza var, sopa var.”

Haberin Devamı

ALBAYRAK ÇAĞRI YANITLADI

ENERJİSA’nın çağrı merkezini açan Bakan Albayrak, Reyhan Özdemir isimli bir vatandaşın çağrısını da yanıtladı. Önce vatandaşın şikayetini dinleyen ve kaydını alan Albayrak, daha sonra kendisini tanıttı. Özdemir’e kendisine en kısa süre içinde dönüleceğini söyleyen Albayrak, “Eğer dönmezlerse ben ilgileneceğim” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!