‘Hemen şımarmayalım’

Güncelleme Tarihi:

‘Hemen şımarmayalım’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2018 21:48

Artan turist sayısının memnuniyet verici olduğunu söyleyen Titanic Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aygün, “Turist döndü diye şımarmamalıyız. İşimizi daha iyi yapıp, kaliteli turisti çekmeliyiz. Fiyatları arttırmak için çalışmalıyız” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’yi bu yılın ocak-nisan döneminde ziyaret eden yabancı sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 32.55 arttı. İlk 4 ayda 7 milyon 783 bin 967 yabancı ziyaretçi ağırlanırken, sadece nisan ayında yaşanan artış geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 28.27 oldu. Türkiye’ye, nisanda 2 milyon 655 bin 561 yabancı geldi.

2016’da turizmde yaşan olumsuz gidişat yerini umuda çevirirken, artan turist sayısı sonrasında Titanic Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aygün’den uyarı geldi. İstanbul’da 6, Antalya’da 2, Bodrum’da 1 ve Berlin’de 3 otel olmak üzere toplamda 12 otelleri bulunan Mehmet Aygün, 2018’de turizmin en yüksek seviyelere çıktığı 2015’e yakın bir sezon geçirileceğini ifade etti. Türkiye yerine diğer ülkelere giden Avrupalıların Türkiye’deki kaliteyi ve servisi bulamadığını ve rotayı yeniden Türkiye’ye çevirdiğini söyleyen Aygün, “Turist geri döndü diye şımarmadan, işimizi çok iyi bir şekilde yapmamız gerekiyor. Bundan sonraki hedefimiz ise gelen turiste daha iyi hizmet verme, kaliteliyi arttırma ve daha kaliteli turisti Türkiye’ye çekmek olmalı” diye konuştu. 

Haberin Devamı

4 YENİ OTEL
Fiyatların da artık yükselmesi gerektiğine dikkat çeken Aygün, “Fiyatlar tam olarak istediğimiz noktada olmasa da bir nebze yükseldi. Fiyatı nasıl yükseltirsiniz? Otelinize gelen ön rezervasyonla doluluklar yükselirse bu durum fiyata yansır. Müşteri arama derdine düşmezsiniz. Bu sene fiyatlar bir nebze de olsa yükseldi. Bizim grubumuzda fiyatlar geçen yıla nazaran yüzde 35 civarında arttı. Ancak hala 2014-2015 rakamlarının gerisindeyiz” diye konuştu.

Yeni yatırımlar için de harekete geçtiklerini belirten Aygün, Şu anda Hamburg’da inşa ettiğimiz iki otelimiz var. Belek’te inşa edeceğimiz 800 yataklı bir golf oteli var. O da proje aşamasında. Bunlarla birlikte otel sayımız 14-15 çıkacak. İstanbul’da ise şu anda 265 odalı bir otel daha inşa ediyoruz. Her bir otel için 50 ile 100 milyon dolar arasında yatırım yapıyoruz. Bunların dışında yayla turizmi, sağlık turizmi, kış turizmi gibi alanlarla ilgili de planlarımız var. Örneğin Bodrum’daki otelimiz sezonluk çalışıyor. Buradaki personeli kışın askıya almaktansa, kış oteline transfer etmek istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

FUTBOL TAKIMLARI GERİ DÖNÜYOR
2016 ve sonrasında Rus ve Avrupalı futbol takımlarının Türkiye’ye gelmediğini hatırlatan Mehmet Aygün sözlerini şöyle sürdürdü:

“Geçmişte Bremen, Stuttgart, Hannover gibi takımlar geliyordu. Yine gelecekler. Görüşmeler başladı. Bir şey olmazsa hepsi yeniden Türkiye’ye gelecek. Üst seviye futbol takımlarını yeniden Antalya’da ağırlamaya başlayacağız. Şu anda gelen rezervasyonlar iyi. Gelmemeleri için bir neden yok. Golf de güzel gidiyor. Geçmişte büyük yara almıştı. 50 bin kişinin golf oynadığı sahada 20 bin kişiye hizmet veriliyordu. 2018’de tam olarak eski seviyeler yakalanamasa da 2019’da çok daha iyi olacak.”

FİYATLAR DOĞRU PAZARLAMA İLE YÜKSELİR
İSTANBUL turizminin son iki yılda büyük yara aldığına dikkat çeken Mehmet Aygün, “130 Euro olan ortalama oda fiyatları 50 Euro’lara kadar düşmüş, doluluklar çok alt seviyelerde kalmıştı. Şimdi yükselmeye başladı. Ancak İstanbul’da fiyatların artabilmesi için talebin daha da artması gerekiyor. Bu da ancak pazarlama faaliyetleri ile sağlanabilir. Her şey pazarlamadan geçiyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!