Hataylı üretici: Üreterek mücadele edeceğiz

Güncelleme Tarihi:

Hataylı üretici: Üreterek mücadele edeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2023 09:40

11 ili etkileyen deprem felaketi sonrasında bölgedeki üreticiler faaliyetlerini sürdürmek için çabalıyor. Köylüm Hatay Ürünleri’nin sahibi Mehmet Sağlam “Hatay’dayız, şehrimizdeyiz. Üreterek mücadele etmeye çalışacağız” dedi.

Haberin Devamı

Deprem felaketi bölgedeki işletmelere de büyük darbe vurdu. Hem evlerini hem de dükkânlarını kaybeden firmalar yeniden ayağa kalkmak için var güçleriyle çalışıyor. Çadırlarda, konteynerlerde zor yaşam şartlarına inat üretmeye, çalışmaya devam eden binlerce kişi, hayata tam anlamıyla sıfırdan başlıyor. İşte bu işletmecilerden biri de Köylüm Hatay Ürünleri’nin sahibi Mehmet Sağlam. 6 Şubat öncesinde İskenderun’da bir dükkânda hizmet verdiklerini belirten Sağlam şunları söyledi: “Köylerde kendi ürettiğimiz ya da küçük üreticilerin, kadın girişimcilerin ürettiklerini alır satardık. Depremle birlikte dükkânımız yıkıldı. Birçok ürünümüz de enkazda kaldı.”

Hataylı üretici: Üreterek mücadele edeceğiz

Haberin Devamı

‘SİPARİŞLER GÜÇ VERDİ’

3 yıl önce e-ticarete başladıklarını, bugün ise tek geçim kaynaklarının bu olduğunu belirten Sağlam, “Sosyal medyadaki örgütlenme ile gelen destekler bize güç verdi. Stoklarımızda salça, zeytinyağı, nar ekşisi gibi ürünler vardı, satışlara onlarla başladık. Bir yandan da üretime başladık. Mesela şimdi taze kekik sezonu. Ürünleri topluyoruz, çadırdaki kadınlarımız da paketlenmesine yardım ediyor. Böylece bu zor süreçte onlara da maddi manevi destek veriyoruz. Yolladığımız ürünlere gelen yorumlar da bizleri mutlu ediyor. Biliyoruz ki aslında ilk etapta bize destek için sipariş verdiler. Ama bu vesile ile Hatay ürünleri ile de tanıştılar ve aramızda özel bir bağımız oldu” diye konuştu.

Hataylı üretici: Üreterek mücadele edeceğiz

‘ÇALIŞMAK İSTİYORUZ’

Hatay’dayız, şehrimizdeyiz. Üreterek mücadele etmeye çalışacağız” diyen Sağlam şöyle devam etti: “Yardım edin demek istemiyoruz. Bunun sürekli olması imkânsız. Biz çalışmak, üretmek istiyoruz. İsteriz ki bu günlerde tüm Türkiye Hatay ürünlerini denesin, bu şekilde katkı sağlasın. Zor şartlarda da olsa işimizi yapmak ve bunun karşılığını almak istiyoruz.”

Haberin Devamı

Instagram hesapları ‘koylumhatayurunleri’ üzerinden sipariş vererek destek verebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!