Halkbank’ı açıkçılar vurdu

Güncelleme Tarihi:

Halkbank’ı açıkçılar vurdu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2013 12:06

Polisin salı günü gerçekleştirdiği operasyon borsada salı günü yüzde 5,21’lik düşüşe neden olurken, Halk Bankası hisseleri de bundan payını fazlasıyla aldı.

Haberin Devamı

Operasyon kapsamında mali polisin genel müdürlüğünde inceleme yaptığı ve Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın gözaltına alındığı Halkbank’ın borsadaki hisseleri salı günü yüzde 12,34’lük düşüşle 13.85 liraya geriledi.

Halkbank hisseleri sert bir şekilde düşerken, tahtada gerçekleşen açığa satışlar dikkat çekiciydi. Halkbank’ta o gün 3 milyon 800 bin adet açığa satış yapıldı. Açığa satışın işlem hacmi ise 55 milyon lira civarında oldu. Açığa satış işlemlerinde en dikkat çekici işlem 14.60 TL’de gerçekleşen işlem oldu. Bu fiyattan yapılan açığa satış miktarı 955 bin adet oldu.


Açığa satış nedir?
Yatırımcının fiyatların düşeceği beklentisiyle sahip olmadığı hisse senedini satması olarak tanımlanır. Bu stratejide yatırımcının amacı, yüksek fiyattan sattığı hisse senetlerini düşük fiyattan alıp kar etmektir. Bu starateji özellikle hedfe fonlar tarafından kullanılır. Açığa satış, kimi zaman da piyasada panik havası yaratıp fiyatları düşümek için de uygulanan bir stratejidir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!