Günde 70 bin kişi ‘bigpara’ peşinde

Güncelleme Tarihi:

Günde 70 bin kişi ‘bigpara’ peşinde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2000 00:00

Haberin Devamı

Yatırımcıların internetteki adresi belli oldu. Günde 70 bin kişinin ziyaret ettiği bigpara.com'un kullanıcı sayısı her geçen gün artıyor. Site, zengin içeriği ile profesyonel yatırımcılarden, yatırım piyasalarını hiç bilmeyenlere kadar her kesimin ihtiyaçlarını karşılıyor.

TÜRKİYE'nin en kapsamlı yatırım sitesi ‘bigpara.com’, borsacıların ilk uğradıkları internet adresi oldu. Günde 70 bin kişinin ziyaret ettiği bigpara.com'un kullanıcı sayısı her geçen gün artıyor.

Sitede borsa ve para piyasalarına ilişkin en son verilere çok hızlı bir biçimde ulaşmak mümkün. Hisse fiyatları, döviz kurları, Türkiye'deki tüm yatırım fonlarına ilişkin veriler, altın fiyatları, repo, libor faiz oranları sitede yeralan bilgilerden sadece birkaçı. Bu verilerin yanısıra, bigpara.com sitesinde, yatırım tercihi yapmanızı kolaylaştıracak birçok analiz, yorum ve öneri bulunuyor. Örneğin, ‘‘yabancıların favori hisseleri’’ bölümünde, yabancı yatırımcıların İMKB hisselerindeki son pozisyonları ve bu hisselerdeki pozisyon değişimleri izlenebiliyor.

YILDIZ ADAYLARI

‘‘Borsanın yıldız adayları’’ bölümünde ise borsanın deneyimli analistleri tarafından yapılan analizlere göre mali yönden güçlü olan ve ciddi kazanç potansiyeli bulunan hisseler yeralıyor. Şirket araştırmaları, yatırım yapacakları şirketin mali durumu ve gelecek beklentilerini incelemek isteyenler için önemli bir kaynak. Şirketlerin sermaye artırımı ve temettü ödemelerine de yine bu siteden ulaşılabiliyor.

TEKNİK ANALİZ

Yatırımlarda teknik analizi kullanan yatırımcılar için bigpara.com çok önemli analizler sunuyor. ‘‘Borsanın teknik yorumu’’ bölümünde hergün sonunda İMKB 100 Endeksi'nin ve gün içinde hareketli olan hisselerin teknik analizi yapılıyor. ‘‘Teknik analizin al dediği’’ bölümünde ise yine teknik analize göre alıma uygun hisseler günlük olarak belirleniyor.

BORSA DEDİKODULARI

Sitede döviz, TL piyasaları ve borsaya ilişkin uzman yorumları da bulunuyor. Yatırımcıların, ‘‘borsada son dedikadolur’’ başlıklı bölüme bakmasında da yarar var. İstinye kulislerinde konuşulanlar da bu bölümde.

Bigpara.com'un önemli bölümlerinden biri de haber arşivi. Haber arşivi, Finansal Forum'da yayınlanan haberlerle birlikte, İMKb ve Takasbank haber ve duyurularından oluşan 50 bine yakın haberi içeriyor. Kullanıcılar, şirket ve sektör bazında haber arşivinde arama yapabildiği gibi, herhangi bir kelimeyi de arayabiliyor. Tüm İMKB şirketlerine ilişkin son üç yıllık bütün haberleri içeren haber arşivi, yatırımcılar kadar ekonomi konusunda araştırma yapan herkesin yararlanabileceği bir kaynak olma özelliğini taşıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!