Günde 50 dürümden 450 kilo et satışına

Güncelleme Tarihi:

Günde 50 dürümden 450 kilo et satışına
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2023 07:00

Hayvancılık mesleğinin dededen gelen deneyimini işletmecilikle harmanlayan üç kardeşin kurduğu Ondo Kebap, sektörde 20. yılını devirdi.

Haberin Devamı

2004’te yola çıktıkları dört masalı küçük işletmeyi şu an üç katlı ve 500 kişi kapasiteli bir restorana dönüştürdüklerini; geçen yıl açtıkları ikinci şubeyle birlikte toplam 90 kişiyi istihdam ettiklerini anlatan Ondo Kebap’ın işletmecisi Aras Güneş, “İlk zamanlar işler zayıftı, günde ancak 50-70 dürüm satabiliyorduk. Şu an günde bin 500-2 bin kişiye hizmet veriyoruz. Bu da 450-500 kilo civarı ete tekabül ediyor” dedi.

AYDA BİR EV ALABİLİRDİK

20’li yaşlarının başında dikiş tutturmak için ‘çok savaştıklarını, çok mücadele ettiklerini’, bunun sonucunda da kemik bir kitleye ulaşmayı başardıklarını söyledi Aras Güneş. Ancak gelinen noktada, ülkenin ekonomik koşullarının nasıl etkilendiğine de şu sözlerle dikkat çekti. “Müşterimizin yüzde 80’i sabit. Özellikle akşam müşterisi belli insanlar. Fakat insanların geliş sıklığı azaldı. Ayda 10 kez gelen altı kez gelmeye başladı. 2016’da yaptığımız işi yapamıyoruz örneğin. Bir ayda bir ev satın alacak kadar net kâr sağlardık, şimdi mümkün değil. Müşteriye yansıtmamak için kâr marjımızı aşağıya çekiyoruz.”

Haberin Devamı

Günde 50 dürümden 450 kilo et satışına

Müşterinin geliş sıklığının değişmesinde menü fiyatlarının etkili olduğunu, ailecek yenen çöp şiş için bin 500 TL ödeme çıkınca müşterinin ister istemez azaldığını söyleyen Aras Güneş, lezzetten ve kaliteden taviz vermemek için indirim yapmadıklarını, menüdeki artışların maliyetle doğru orantılı olduğunu aktardı. “Bu yıl her ay fiyatları değiştirmek durumunda kaldık. Porsiyonlara 5’er, 10’ar TL dokunmak zorunda kaldık” diyen Aras Güneş, “Gramajını düşürmedik, fiyatla oynadık. İndirimden yana değiliz, çok nadir yapıyoruz. Kaliteyi düşürüyor” diye konuştu.

‘USTA BULSAM 50 BİN TL VERİRİM’

Bulaşıkçısından garsonuna, kebap ustasına kadar işlerinin her bölümünde  eleman sıkıntısı yaşadıklarını söyleyen Aras Güneş, “Kaliteli garson, iyi usta yok. Olanlar da kendine dükkân açıyor. 20 senedir beraber olduğumuz bir ustamız var. Alttan gelen elemanları o yetiştirdi ama şu an gelen, başlamak isteyen yok. Biri gelse, ‘Ben işimde iyiyim’ dese ve bunu gösterse 50 bin lira maaş vereceğim” ifadelerini kullandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!