Global Yatırım'dan haciz açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Global Yatırımdan haciz açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2008 12:01

Global Yatırım Holding A.Ş, Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ hisselerinin haczine yönelik olarak şirkete herhangi bir tebligat yapılmadığını duyurdu.

Global Yatırım Holding'den İMKB'ye yapılan açıklamada, basında bugün Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ), Başkent Doğalgaz'ın hisselerine 676 milyon YTL'lik alacağına karşılık haciz koyduğu yönünde haberler çıktığı hatırlatılarak, şirketin, Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ'nin özelleştirilmesi ihalesinde en yüksek teklifi verdiği ancak henüz Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ'yi devralmadığı, hisse devri için resmi kurumların izinlerinin beklendiği kaydedildi.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi:
“Bu nedenle Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ'nin hisselerinin haczine yönelik olarak şirketimize herhangi bir tebligat yapılması söz konusu değildir. Bununla birlikte Eylül ayı başında BOTAŞ, Ankara Elektrik ve Havagazı Müessesesinden (EGO) olan alacakları için 6183 sayılı kanunun 79. maddesindeki üçüncü kişi nezdindeki alacakların haczi prosedürü çerçevesinde şirketimize üç ayrı dosya üzerinden toplam 662 milyon 668 bin 904,95 YTL tutarlı haciz bildirisi göndermiştir.

Söz konusu haciz bildirileri ihale makamı olan Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ihbar edilmiştir. BOTAŞ ile EGO arasındaki borç alacak ilişkisi, Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ'nin özelleştirilmesi ihalesini kazanan şirketimizin ve ortak girişim grubunun dışında bir konu olduğundan, BOTAŞ-EGO ilişkisinin ve bu ilişkiye bağlı ihtilafların şirketimize herhangi bir hukuki ve mali etkisi bulunmamaktadır. Keyfiyet, ihtilafın taraflarının bugün basına yansıyan açıklamaları üzerine SPK'nın sözlü talebine binaen bilgilerinize sunulur.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!