Girişimcilere Bill Gates'ten tavsiyeler

Güncelleme Tarihi:

Girişimcilere Bill Gatesten tavsiyeler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2018 10:00

Gerek iş dünyasındaki başarısı gerek serveti ile girişimcilerin ilham kaynağı olan Bill Gates'ten altın değerinde tavsiyeler...

Haberin Devamı

Dünyanın en zengin insanlarından biri olan fakat mütevaziliği ve gençlere verdiği tavsiyeler ile aynı zamanda bir rol model olan Bill Gates, hayat hikayesi ve yaptıkları en çok merak edilen kişilerden biri. İş dünyasına atılan genç ve heyecanlı girişimcilerin ondan öğreneceği çok şey var. Ünlü iş adamından gençlerin kulak vermesi gereken tavsiyeler.

Eğitim Hayatınızı İhmal Etmeyin

Girişimcilerin çoğunlukla sermaye ile hareket eden ve ticari zekasını kullanarak başarı elde eden kişiler olduğu düşünülür. Ancak Bill Gates hangi alanda gelişmek isterseniz isteyin, okul ve eğitim hayatınızı ihmal etmeyin diyor. Okul yılları hem sosyal hem de akademik anlamda kendinizi geliştireceğiniz yer olsun. Entelektüel birikiminiz, ileride sizleri farklı kılan noktalar olacaktır.

Haberin Devamı

Zamanı İyi Yönetin

Hayatınızda dinlenme ve tatil dönemlerine yer verin ancak kayıp giden zamanın bir daha geri gelmeyeceğini bilin. "Time is money" diyen Bill Gates, zaman kullanımı ve planlamasını verimli hale getirmenizi öneriyor.

Başarısızlıklara Hazır Olun

Üniversiteden mezun olur olmaz kendi işinizi kurmak ve fikirlerinizi hayata geçirmek isteyeceksiniz. Ancak şunu unutmayın ki bu süreç hiç kolay olmayacak. Her türlü olumsuzluğa karşı hazırlıklı olun ve zor durumlarda umutsuzluğa düşmeden ayağa kalkmaya çalışın.

Sabredin

Başarısız olmanız durumunda vazgeçmeden hedeflerinizin peşinden gitmeyi sürdürün. Asla vazgeçmemek, başarılı olmanın altın kurallarından biri. Bu noktada hatalarınızdan ders çıkarın.

Fırsatları Değerlendirin

İş dünyasının en acımasız yanlarından biri de bazı fırsatların sadece bir defa gelmesidir. Bu nedenle risk almayı ve risk yönetimini düşünün. Girişimci olmak her zaman tehlikeyi de göze almak demektir.

Hayal Kurun Ama Hayalperest Olmayın

Girişimcilikte her şey hayalle başlar. Ancak kurduğunuz hayallerin gerçekleşme olasılığı olmalıdır. Böylece ayaklarınız yere daha sağlam basar ve hayalleriniz motivasyon kaynağınız olur.

Kendinize Güvenin

Kendi hislerinizi önemseyin ve sezgilerinize güvenin. Eleştirilere her zaman açık olun fakat bunun özgüveninizi yerle bir etmesine de izin vermeyin.

Haberin Devamı

Başarılı Arkadaşlarınızla Görüşün

Sizden daha başarılı olan arkadaşlarınızla ilişkileriniz kıskançlık ve kin duygularından beslenmesin. Başarılı insanları her zaman çevrenizde bulundurun ve onların görüşlerine danışın.

BAKMADAN GEÇME!