Girişimci bazen eskiyi yeniden yaratır bazen bir kızın kaderini değiştirir

Güncelleme Tarihi:

Girişimci bazen eskiyi yeniden yaratır bazen bir kızın kaderini değiştirir
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2012 00:00

Doğan Gazetecilik ve Doğan Online Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, girişimciliğin sadece bir şeyi sıfırdan yaratmak ve milyarlar kazanmak olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Hanzade Doğan Boyner “Girişimcilik; bazen eski bir yapıyı değiştirmek, kendi dükkanını açmak yerine eskisini yeniden yaratmak, keyifli bir alışveriş tecrübesi yaşatmak, bazen bir kız çocuğunun 14 yaşında evlendirilmesi yerine sınıfta ders dinlemesini sağlamak” dedi. Girişimcilik alanında dünyanın önde gelen üniversitelerinden MIT’nin uluslararası alanda en önemli etkinliklerinden biri kabul edilen ‘MIT Global Startup Workshop’ın ikinci gün ana konuşmacısı olan Hanzade Doğan Boyner, dünyada çok az kişinin milyarlarca insanın hayatını değiştirecek etkiyi yaratabildiğini dile getirdi.
Hepimiz fark yaratabiliriz
‘Ancak herkes birilerinin hayatında fark yaratabilir’ diye konuşan Boyner şunları söyledi: “Hepimiz birilerinin hayatında fark yaratabilir, değer oluşturabiliriz. Ben de girişimcilik serüvenimde Doğan Online’ı büyütmek, yeni projeler ve yatırım fikirleri bulmak, kız çocuklarına eğitim sağlamak üzere yoluna devam ediyorum.”
Hanzade Doğan Boyner, girişimcinin sözlükteki (kâr elde etmek üzere risk alıp girişimde bulunan iş sahibi) tanımının bugün için yetersiz kaldığını, girişimciliğin bir kafa yapısı, inovasyon tutkusu, risk alma ve eldeki ile tatmin olmama hali olduğunu söyledi. Hanzade Doğan Boyner, büyük girişimci olarak gördüğü üç kişiyi şöyle anlattı:
Üç örnek girişimci
“Girişimci kelimesi dendiğinde akla gelen ilk isim Steve Jobs. Ancak size girişimcilik hakkında farklı bir perspektif göstermeye çalışacağım; Mona Eltahawy, kendisi bir gazeteci ve aktivist. Mısır’daki baskılara karşı haber yapmak için hayatını riske attı. İnandığı dava, değişim sağlama ve ülkesine özgürlük getirmek için savaştı. Ben onun bir girişimci olduğunu düşünüyorum.
Diğer bir girişimci ise Gülşen Şenova.
Şenova bugün kırklı yaşlarda bir kadın. Anadolu’da dört çocuklu bir ailenin ikinci küçük çocuğu olarak dünyaya gelmiş. Güçlüklerle dolu hayatı, aldığı
500 liralık mikro krediyle
yön değiştirmiş. Süt üretmeye başlayan Şenova, hayatın ona sunduğu fırsata
sımsıkı sarılarak, hayallerini inşa etmeye başladı. Ben onun da büyük bir girişimci olduğuna inanıyorum.”

Haberin Devamı

Cesur kararları görerek büyüdüm

Haberin Devamı

HANZADE Doğan Boyner, dünyaya başarılı bir girişimci babanın kızı olarak geldiğini, aile ortamında yeni projeleri, satış kampanyalarını, satın almaları, birleşmeleri, iniş çıkışları soluduğunu, alınan cesur kararları ve karşılığında fedakârlıkları görerek büyüdüğünü; girişimciliğin kanına doğal olarak girdiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!