Genç Aslanlar Cannes’a hazır

Güncelleme Tarihi:

Genç Aslanlar Cannes’a hazır
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2016 19:46

CANNES Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali Türkiye temsilcisi Doğan Burda Dergi ile Reklamcılık Vakfı’nın, Cannes Lions Genç Aslanlar Yarışması Türkiye Elemeleri 07-15 Nisan tarihleri arasında gerçekleşti.

Haberin Devamı

Reklamverenler Derneği ve Getty Images Türkiye’nin de destek verdiği, basın sponsorluğunu TEMPO Dergisinin üstlendiği yarışmaların basın, film, siber, medya, pazarlama ve bu sene ilk defa yapılan PR dallarında kategori birincisi seçilen ekipler 19-25 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek Festival’deki benzer yarışmalarda Türkiye’yi temsil edecekler.

Doğan Burda dergisinin davetlisi olarak Cannes Lions’a gidecek birinci seçilen ve ikişer kişiden oluşan ekiplere Akmerkez’de genç yaratıcılar için yeni hizmete sunulan Young Lions Zone’da jüri üyeleri ve sektörün önde gelen isimleriyle Cannes öncesi mentorluk verilecek.

SEKTÖRDEN EĞİTİM

Genç Aslanlar Türkiye Elemeleri 2016 30 yaş ve altı yaratıcıların katıldığı, sektöründe önde gelen isimleriyle gerçekleşen eğitimle start verdi. Basın kategorisinde Karpat Polat, Film kategorisinde İlkay Gürpınar, Siber kategorisinde Alemşah Öztürk, Medya kategorisinde Banun Erkıran, Genç Pazarlamacılar kategorisinde Tuğyan Çelik, PR kategorisinde Teoman Tuğsuz yarışma öncesinde katılımcıları şampiyonluğa götürecek püf noktalarını paylaştı. Geçmişte festivalde tamamlanmış çalışmalar, uygulanması gereken stratejiler, yarışmanın içeriği ve kurallarının konuşulduğu eğitim programı, katılımcıların yoğun ilgisiyle gerçekleşti. Genç Aslanlar Türkiye elemelerinde, genç pazarlamacılar kategorisinde 25 ekip, basın kategorisinde 51 ekip, film kategorisinde 30 ekip, medya kategorisinde 32 ekip, siber kategorisinde 22 ekip olmak üzere 6 kategoride 172 ekip toplamda 344 genç profesyonel yarıştı. 11-15 Nisan tarihlerinde yapılan jüri değerlendirmelerinin ardından gerçekleştirilen ödül töreni ile Cannes’da yarışmaya hak kazanan ekipler açıklandı.

Haberin Devamı

İŞTE KAZANANLAR

Genç Pazarlamacılar Kategorisi
1. Burak Çapar, Anne Verdaasdonk – Vodafone
2. Umut Ergün, Göze İşcan – Unilever
3. Ceren Özyavuz, Suzan Arslan – Yapı Kredi
3. Berk Topçu, Hazar Aydın – Mey Diageo

Media Kategorisi
1. Çiğdem Erdem, Ulaş Bozan – People Communications
2. Ecem Böke, Emir Oltuligil – Mobilike
3. Selen Özkan, Nergis Sevinç – Mediacom

PR Kategorisi
1. Eda Arman, Naz Uyulur – Artı İletişim
2. Can Saçkan, Aslı Meci – MPR İletişim
3. Özge Atasel, Orçun Turan – Ogilvy PR

Film Kategorisi
1. Furkan Şahin/Tribal Worldwide İstanbul,
Mustafa Burak Yazar/4129Grey
2. Zeynep Burcu Tatari, Özge Ateş –
Medina Turgul DDB
3. Mehmet Metin, Bedriye Akıncı – Y&R İstanbul

Siber Kategorisi
1. Eda Kurtoğlu, Mert Koşalay – 4129Grey
2. Emre Ünaylı, Zeynep Aslı Filis - Punch
3. Alican Kılıçoğlu, Emin Yükünç - Rafineri

Basın Kategorisi
1. Damlasu Yasa, Ece Özmet – Güzel Sanatlar
2. Mehmet Güven, Ege Öztayfun – Team Red
3. Alpan Esen, Özge Güven – TBWA Istanbul

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!