Geliri 150 milyon dolara çıkacak 600 milyon doları kurtaracak

Güncelleme Tarihi:

Geliri 150 milyon dolara çıkacak 600 milyon doları kurtaracak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2010 00:00

Sportif A.Ş. ile Futbol A.Ş.’yi birleştirme kararı alan Galatasaray’a 5 banka 70 milyon dolar kredi verecek. Denizbank’ın öncülüğünde verilecek krediyle Galatasaray’ın 20 yılda 600 milyon doları kurtaracağını söyleyen Başkan Adnan Polat, “Stadyum ve yayın gelirleriyle önümüzdeki sezon 150 milyon doların üzerinde gelir sağlayacağız” dedi.

Haberin Devamı

GALATASARAY, Sportif A.Ş. ile Futbol A.Ş.’nin birleştirilmesi için düğmeye bastı. Denizbank’ın öncülüğünde 5 banka Galatasaray’a 70 milyon dolarlık sendikasyon kredisi verecek. Böylelikle Galatasaray’ın yılda 28 milyon dolarının kurtulacağını söyleyen Başkan Adnan Polat, “Bu hisse senetleri için yıllık dışarıya 28 milyon dolar kaynak çıkışımız olacaktı. 20 yıllık dönemde 600 milyon doları bulacaktı. Böyle bir operasyonla bunun önüne geçilmiş oldu. Galatasaray 1.5 yıl içerisinde zarar etmeyen yıllık geliri 150 milyon doları geçen kulüp olacak” dedi.
1.5 yıl sonra zarar yok
Sportif ve Futbol A.Ş.’yi birleştirmek için İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda (İMKB) çağrıda bulunacaklarını kaydeden Polat, önümüzdeki döneme ilişkin yapacakları çalışmaları şöyle anlattı: “Bu iki şirketin birleştirilmesiyle Galatasaray normal bir şirket haline gelecek. Gelirler ile ilgili esas artış, 29 Ekim’de stadın bitmesiyle olacak. Galatasaray’ın gelir-gider dengesinde açık var. 1.5 sene sonra bu düzelecek. Kredinin önemli bir bölümünü Sportif A.Ş. hisselerinin SPK müsadesi ve çağrıyla Galatasaray tarafından satın alınmasında kullanılacak. SPK’ya müracatımızı yaptık. Hisse başına 116 TL olarak belirledik ve bunu SPK’ya arz ettik. Bunu nihai olarak SPK tespit edecek. Bu krediye baktığımızda Türk spor tarihinin tek seferdeki en büyük kredisi.”
Gelirlerimiz artacak
Galatasaray’ın önümüzdeki sezondan itibaren yıllık gelirinin 150 milyon doların üzerine çıkacağını söyleyen Adnan Polat, 2010-2011 sezonu gelirleriyle ilgili şu bilgileri verdi: “Futbol kulüplerinin gelirleri hızla artıyor. Özellikle yayın ve stat gelirlerimiz önümüzdeki sezondan itibaren yükselecek. Bununla birlikte lisanslı ürün satışlarımızda da artış kaydediyoruz. Önümüzdeki sezondan itibaren 150 milyon doların üzerinde bir gelir bekliyoruz. Bu gelirler her geçen yıl artarak devam edecek. Şampiyonlar Ligi’ne de kaldığımız taktirde kulübün bütçesine önemli bir kaynak aktarmış olacağız.”

Haberin Devamı

Riva’dan 700 milyon dolar gelecek

İSTANBUL Riva’daki arsaya yapılacak projeyle Galatasaray’ın 700 milyon dolar hasılat elde edeceğini belirten Adnan Polat,  “Galatasaray’ın gelirlerini etkileyecek bir çalışma olacak. Burada 833 adet villa, bir otel ve 18 delikli golf sahası planlıyoruz. Bu proje için de Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı kurulacak. Bunu da halka açmayı planlıyoruz.”

Haberin Devamı

Galatasaray Sportif A.Ş ve Futbol A.Ş. neden birleşiyor

Halka açılırken başta futbolcu transferleri olmak üzere kulüp giderleri Galatasaray Futbol A.Ş.’de kalıyor.
Bunun için Sportif A.Ş. sadece kulübün gelirlerini elde ediyor.
Giderler ve zararlar ise Futbol A.Ş.’de toplanıyor.
Naklen yayın ve tribün gelirleri Sportif A.Ş. kanalıyla halka açık küçük ortaklara kâr payı olarak dağıtılıyor.
Ancak bu yapı, zararların Futbol A.Ş.’de toplanması nedeniyle kulübün faaliyetlerini sürdürmesini zorlaştırıyor.
Birleşmeyle Galatasaray’ın 20 yılda 600 milyon dolarının kurtarılması planlanıyor.

Önemli olan parasız transfer yapmaktır

GALATASARAY’IN bu sezon önemli transferler yaptığına dikkat çeken Adnan Polat, şöyle konuştu: “Büyük paralarla transfer yapmayı herkes becerebilir, önemli olan parasız transfer yapmak, biz bunu en iyi şekilde gösterdik. İlerleyen zamanlarda yapacağımız transferlerde Galatasaray’ın mali dengelerini bozmayacağız, hedefimiz, bünyeden futbolcu yetiştirmek olacak.”

Haberin Devamı

Kulüpler kurumsal yapıya kavuşuyor finans sektörü futbolu fark ediyor

SPOR tarihinin en uzun vadeli kredi anlaşmasını yaptıklarını söyleyen Denizbank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, şöyle konuştu: “5 banka olarak sıkı bir takım çalışması ve iş birliği yaptık. Bizim için çok önemli bir çalışmaydı. Spor genelde sosyal kültürel hayatımızı etkilediği kadar ekonomimizi de etkiliyor. Bu büyük bir endüstri. Bir takım ön yargıları bir kenara bırakarak finans sektörünün artık futbola buzlu camın arkasından bakmaması gerekiyor. Spor kulüplerin üzerine düşen de bunu kurumsal yönetim ilkelerine uygun olarak yapmaktır. Büyük kulüplerimizden başlayarak bu konuda çok önemli gelişmelerin olduğunu finansçılar olarak tespit etmiş bulunuyoruz. Yayın gelirlerinden, stat hasılatına kadar milyonlarca dolarlık ekonomiden söz ediyoruz. Finansçılar olarak bunun uzağında kalamazdık. Bunun itici gücü de futboldur.”

Haberin Devamı

Galatasaray’a 70 milyon dolar kredi veren bankalar

- Denizbank
- Şekerbank
- Demir-Halk Bank
- Bankpozitif
- Halk Bankası

QVT’ye haber verdik, geri dönüş olmadı

GALATASARAY Sportif A.Ş.’nin yaklaşık yüzde 25’ine, hisseleri toplayan ABD’li fon QVT sahip. Galatasaray’ın iki şirketi birleştirmesi için borsadaki hisseleri toplaması gerektiğinin altını çizen Adnan Polat, şu bilgileri verdi: “QVT’ye bu alımlar için haber verdik. Ancak kendilerinden geri dönüş olmadı. Bu konunun da en kısa sürede çözüme kavuşacağına inanıyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!