Gayrimenkule yatırımda yeni model

Güncelleme Tarihi:

Gayrimenkule yatırımda yeni model
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2023 07:00

Gayrimenkul sektöründe yeni nesil kiralama denilen kısa ve orta vadeli kiralama modeline ilgi her geçen gün büyüyor.

Haberin Devamı

Yatırım amaçlı alınan evler, profesyonel şirketlerce beş yıldızlı otel konseptinde işletiliyor ve bu yolla evden en yüksek kira gelirinin sağlanması hedefleniyor. Sektörün iki oyuncusu İstanbul Maslak’ta hayata geçen projede bu model için güçlerini birleştirdiğini açıkladı. Yu Group tarafından Maslak’ta inşa edilen 170 dairelik konut projesi, kiralama sektörünün bilinen markalarından New Inn tarafından işletilecek.

AMORTİSMAN SÜRESİ 15 YILA DÜŞECEK

2 yıl önce satın aldıkları arazide 80 milyon dolar yatırımla ‘Maslak Dream by New Inn’ projesini hayata geçirdiklerini belirten Yu Group Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Mekki Özkan, “Daha önce Sakarya’daki otel projemizde New Inn markası ile işbirliği yapmıştık. Memnuniyetimiz bizi yeniden bir araya getirdi. Bugün İstanbul’da bir konut yatırımın geri dönüş süreci 40 yıla ulaştı. Bu işbirliği ile amortisman süresi 15 yıla düşecek ve konut yatırımcısına önemli avantaj sağlayacak” dedi. Projede metrekare satış fiyatının 5 bin 500 dolardan başladığını belirten Özkan, “Projemizi 24 ay sürede tamamlayarak teslim etmeyi, yatırımcılara da kısa sürede en az iki kat prim sağlamayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

EV SAHİBİ İÇİN AVANTAJLI

Yatırım amaçlı ev alanlar için kısa ve orta dönem kiralamanın daha avantajlı olduğunu belirten New Inn Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Akbal ise şunları söyledi:“Kira artışına gelen yüzde 25 zam sınırı ile bugün verimsiz bir kira geliri var. Bizim yaptığımız kiralamalarda ise her hafta rakamlar dövize endeksli güncelleniyor ve bu da yatırımcının evinden daha çok gelir elde etmesini sağlıyor. Kiracılı bir evi istediğinde satmak ya da kiracıyı farklı nedenlerle tahliye etmek de zor. Bizim modelimizde bu riskler yok. Üstelik ev sahibi yılda 15 gün süreyle dilediği New Inn lokasyonun konaklama yapabiliyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!