Fitch uyardı... BDDK kâr açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Fitch uyardı... BDDK  kâr açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2018 22:52

ULUSLARARASI kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türk bankalarının geçen ay kredi notlarının düşürülmesine yol açan unsurların bankaların kredi notunu etkilemeye devam ettiğini belirtti.

Haberin Devamı

Fitch tarafından dün yayımlanan raporda, “TL’nin değer kaybı, yükselen faiz oranları ve yavaşlayan ekonomik büyüme bankaların performansı, varlık kalitesi ve sermayelendirilmesi, fonlaması ve likiditesi üzerinde önemli riskler yaratmaya devam ediyor” denildi. Fitch Türkiye’nin kredi notunu düşürmesinin ardından 20 Temmuz’da Türk bankalarının kredi notunu indirmişti. Bankaların bazılarının not görünümü “negatif”te bulunuyor. Haftanın ilk işlem gününde 4.86 seviyesinden açılan dolar/TL, öğle saatlerine kadar tansiyonu yüksek bir seyir izledi. Kur, Fitch’in Türk bankaları için yaptığı uyarı sonrası 4.90’ın üzerini gördü.

BDDK RAPORU
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ise dün haziran ayına ilişkin “Türk Bankacılık Sektörünün Konsolide Olmayan Ana Göstergeleri” raporunu yayımlandı. Rapora göre, haziran ayında Türk bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü geçtiğimiz yıl sonuna göre yüzde 12.7 artarak 3 trilyon 671 milyar 537 milyon lira düzeyinde gerçekleşti. Bu dönemde, en büyük aktif kalemi olan krediler 2 trilyon 353 milyar 170 milyon lira, menkul değerler 431 milyar 613 milyon lira oldu. Geçen yıl sonuna göre krediler yüzde 12,1 ve menkul değerler toplamı yüzde 7,5 arttı. Aralık 2017’de yüzde 2.95 olan takipteki kredi oranı ise haziranda yüzde 3.02 olarak gerçekleşti.

 

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!