‘Finans sektöründen OVP’ye destek var’

Güncelleme Tarihi:

‘Finans sektöründen OVP’ye destek var’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2023 07:00

CUMHURBAŞKANI Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Orta Vadeli Plan istişare buluşmaları kapsamında iş dünyasının ardından finans sektörünün yöneticileriyle bir araya geldi.

Haberin Devamı

İstanbul Finans Merkezi’ndeki basına kapalı gerçekleşen buluşmanın ardından açıklamalarda bulunan Yılmaz, “Finans sektörü OVP’ye destek vermeye hazır” diye konuştu.

Finans kesiminin yeni ekonomi politikalarından memnuniyetini dile getirdiğini söyleyen Yılmaz, toplantıda yeni finansal enstrümanlar konusunun gündeme geldiğinin altını çizdi. Yılmaz, “Önümüzdeki dönem çok daha fazla alternatif finansal enstrümanların geliştiği bir ülke olmak durumundayız” şeklinde konuştu.

OVP’nin eylül ayının ilk haftasında paylaşılacağı bilgisini yineleyen Yılmaz, hedefin enflasyonu tek haneye düşürmek olduğunun bir kez daha altını çizdi. Yılmaz’ın açıklamalarından önemli başlıklar şunlar:

İLK KONUTA TEŞVİK

- “ Enflasyonla mücadele ederken resesyona düşmemenin yanı sıra yatırımı, üretimi, ihracatı devam ettirmemiz gerekiyor. Son dönemlerde yapılan miktar sıkılaştırmaları yatırımı, ihracatı ve üretimi kapsamıyor. Merkez Bankamız bunları istisna kılıyor. Burada net bir politika çerçevesi ortaya konuldu.

Haberin Devamı

- Yatırıma dönük kredilerin devam etmesi için bir çalışma başlattık. Tabi burada seçici bir anlayış içinde olacağız.

- Yeni finansal enstrümanlar konusu gündeme geldi. Düzenleyici kurumlarımız ve Merkez Bankamızın koordinasyonuyla önümüzdeki dönem yeni alternatif finansal enstrümanların geliştiği bir ülke olmak durumundayız.

- Toplantıda ilk konutu teşvik edecek finansman mekanizmalarını da konuştuk.

- Finans kesimi sadece parası olana para veren bir yapı olmamalı, teminat sorunu yaşayan ama iyi projesi olan, sermayesi olmasa da projesi ile finans arayan kesimlere de destek olan bir çerçevede gelişmeli. Bu konuda da finans kesimiyle bir mutabakat var.

- Bankalar Birliği çerçevesinde bir genel koordinasyon yapısı da söz konusu. Bir anlayış birliği içerisinde, tabi ki her bankanın tek tek farklı perspektiflerine de saygı duyarak ama ülkenin ve sektörün iyiliğini, ortak menfaatini de gözden kaçırmadan bir süreç yönetiminin son derece kıymetli olduğunu ifade etmek isterim. Bankacılık kesiminin, üzerine düşen rolü etkili bir şekilde hayata geçireceğine de inancımı ifade etmek istiyorum.”

 

BAKMADAN GEÇME!