Financial Times'ta satış bilmecesi

Güncelleme Tarihi:

Financial Timesta satış bilmecesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2015 16:30

İngiliz ekonomi gazetesi Financial Times, satış haberleriyle güne damga vurdu. Alman Spiegel dergisi, FT'nin Alman yayın devi Axel Springer'e satılacağını iddia etti. Ancak FT, Japonya'nın en büyük yayın grubunun gazeteyi satın alacağını yazdı.

Haberin Devamı

Financial Times'ın haberine göre, Nikkei, Financial Times Yayın Grubu'nu, Pearson'dan 844 milyon sterlin (3.57 milyar lira) karşılığında satın alıyor.

Habere göre, satın alma anlaşması, Financial Times gazetesinin yanında, FT.com internet sitesi ve The Banker ve Invi-estors Chronicle gibi ekonomi dergilerini de içeriyor.

SPIEGEL'DEN FARKLI İDDİA GELMİŞTİ
Alman Spiegel dergisi, Almanya merkezli yayın kuruluşu Axel Springer'in Financial Times gazetesini Pearson'dan almaya hazırlandığını bildirdi.

Derginin internet sitesinde yer alan haberde görüşmelerin ileri bir aşamada olduğu ve anlaşmaya varılıp varılmadığının birkaç saat içinde belli olabileceği belirtildi.

Haberde ayrıca gazeteyle ilgilenen üç alıcının hepsinin dün itibariyle pazarlık sürecini sürdürdüğü ifade edildi.

Haberin Devamı

REUTERS: 60 YILDIR PEARSON'DA
Reuters, bugün yaklaşık 60 yıldır Financial Times'ın sahibi olan Pearson'ın gazeteyi "küresel bir dijital yayın şirketine" satmaya karar verdiğini bildirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!