FB hisselerinde seçim rüzgârı

Güncelleme Tarihi:

FB hisselerinde seçim rüzgârı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2018 21:35

BORSA İstanbul’da işlem gören Fenerbahçe hisselerinde yükseliş durmuyor. Geçen hafta şampiyon Galatasaray’ın borsa değerini geçmeyi başaran Fenerbahçe, bu hafta da ilk işlem gününde yüzde 18.2 değer kazandı. Fenerbahçe’nin piyasa değeri 1.3 milyar lirayı aştı, Süper Lig şampiyonu Galatasaray 1 milyar 74 milyon lirada kaldı.

Haberin Devamı

Bu hafta sonu pazar günü yeni başkanını belirleyecek olan Fenerbahçe’de Ali Koç ve Aziz Yıldırım yarışıyor. Analistlere göre seçimler hisselerdeki yükselişi tetikliyor. GCM Menkul Kıymetler Araştırma Uzmanı Enver Erkan, “Özellikle Fenerbahçe başkan adaylarının kulübün mali yapısına yönelik projeleri olumlu bir hava yarattı. Bu da yatırımcılar açısından kulübün Borsa İstanbul’da işlem gören hisselerine yansıdı” dedi.

Erkan, “Bu yıl Fenerbahçe sattığı kadar oyuncu transfer edebilecek. Burada istediğiniz kadar parayı kasaya koyun bu değişmeyecek. Ancak Koç’un mali yapıya yönelik verdiği olumlu sinyaller ve kurumsallaşma adımları piyasada etkili oldu. Yıldırım da projeler ve yeni çalışmalarla Fenerbahçelilerin karşısına çıktı. Kulüpteki bu havanın etkisi hisselere de yansıyor” şeklinde konuştu.  Öte yandan pazar günü CnnTürk’te Hakan Çelik’in sorularını yanıtlayan Ali Koç Fenerbahçe’nin “Ben şahsen Ali Koç olarak karşılık beklemeden Fenerbahçe için vereceğim bir hibe var” dedi. Koç, UEFA’nın kurallarına göre yıllık bazda sponsor olarak Fenerbahçe’nin kasasına en fazla 70 milyon Euro para koyabilir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!