Evde bakım maaşı yatan iller hangileri, ne zaman yatacak? 20 Mayıs 2022 evde bakım parası sorgulama ekranı

Güncelleme Tarihi:

Evde bakım maaşı yatan iller hangileri, ne zaman yatacak 20 Mayıs 2022 evde bakım parası sorgulama ekranı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2022 22:56

Evde bakım maaşı yatan iller 20 Mayıs Cuma günü gündemde yer almaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından ailelerine ekonomik destek sağlamak için her ay ödenen evde bakım maaşı ile ilgili açıklama geldi. Bakan Yanık yaptığı açıklamada, bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlar ve aileleri için evde bakım yardımının ödeneceği tarihi duyurdu. 2.354 lira olarak hesaplara yatırılan evde bakım parası sorgulamaları e devlet aracılığı ile gerçekleşiyor. Gözler şimdi ödemelerin yapıldığı iller listesinde. Peki, Evde bakım maaşı ne zaman yatacak? İşte, evde bakım parası sorgulama ekranı ve ödeme tarihi bilgisi.

Haberin Devamı

Evde bakım maaşı yattı mı? sorusunun yanıtı son gelişmeler ile takip ediliyor. Normal dönemde her ayın 15'i ile 31'i arası hesaplara aktarılan evde bakım parası hesaplara yatırılmaya başlandı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, evde bakım yardımının 15 Mayıs'tan itibaren ödeneceğini duyurmuştu. Evde bakım maaşı e Devlet üzerinden ya da Ziraat Bankası SMS yolu ile sorgulanabiliyor.

EVDE BAKIM MAAŞI YATTI MI?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 1 milyar 278 milyon TL Evde Bakım Yardımı’nı 15 Mayıs'tan itibaren hesaplara yatırmaya başlayacaklarını açıkladı.

Bakıma muhtaç engelli yakınının bakımını üstlenen hak sahibi başına aylık 2.354 TL Ödeme yapıldığını hatırlatan Bakan Yanık, “Bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 1 milyar 278 milyon TL Evde Bakım Yardımı’nı yarından itibaren hesaplara yatırmaya başlıyoruz. Bu ay 543 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı’ndan yararlanacak. Yarın başlayacak ödemeler 20 Mayıs’ta tamamlanacak. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim.” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

EVDE BAKIM MAAŞI HANGİ İLLERDE YATTI?

Evde bakım maaşları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ayın 15’i ile 31’i arasında farklı günlerde farklı şehirlerde ödeniyor.

Evde bakım maaşı bakiye takibi SMS yolu ile de gerçekleştirilebilir. Maaşlarını Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne "BAKIYE" yazıp, 4747'e SMS atarak sorgulamayı gerçekleştirebilirsiniz. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.
Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini yapabiliyor.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!