Et ve Süt Kurumu ette indirim kampanyasını bitirdi

Güncelleme Tarihi:

Et ve Süt Kurumu ette indirim kampanyasını bitirdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2013 10:04

Et ve Süt Kurumu Kurban Bayramı sonrasında kırmızı ette değişen arz ve talep dengesini gözeterek, ette ramazan indiriminin sona erdiğini, 4 ay önceki fiyatlara dönüldüğünü açıkladı.

Haberin Devamı

Et ve Süt Kurumundan (ESK) yapılan açıklamada, Kurban Bayramı sonrasında arz talep dengeleri göz önünde bulundurularak satış mağazalarında uygulanan (ramazan) indirim kampanyasının sonlandırıldığı ve 4 ay önceki fiyatlara dönüldüğü bildirildi.

ESK'dan yapılan yazılı açıklamada, ramazan ayı dolayısıyla 29 Haziran 2013 tarihinden geçerli olmak üzere kıyma fiyatlarında yüzde 4 ve kuşbaşı fiyatlarında yaklaşık yüzde 2 oranında indirim yapılması kararlaştırıldığı ve yaklaşık 4 ay süreyle indirimli satış uygulamasının devam ettiği kaydedildi.

Kurumun, Kurban Bayramı sonrasında arz talep dengelerini de göz önünde bulundurarak satış mağazalarında uyguladığı indirim kampanyasını sonlandırarak 4 ay önceki fiyatları yürürlüğe koyduğu belirtilerek, "Konu ile ilgili olarak (Piyasada satılan kırmızı et fiyatlarına Et ve Süt Kurumunun zam yaptığı) yönünde algı oluşturan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Yapılan fiyat düzenlemeleri artış veya zam yapılması amacına yönelik olmayıp, ramazan ayı itibariyle başlatılan indirim kampanyasının sona ermesinden ibarettir" ifadesine yer verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!