‘Enflasyonda kademeli düşüş’ hedefi

Güncelleme Tarihi:

‘Enflasyonda kademeli düşüş’ hedefi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2024 07:00

CUMHURBAŞKANI Yardımcısı Cevdet Yılmaz, dün katıldığı ‘Adana İş Dünyası Buluşması’ programında enflasyona ilişkin mesajlar verdi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin enflasyonla mücadele ettiğini ve kısa sürede bu etkilerin enflasyon rakamlarına yansıyacağını söyleyen Yılmaz, “En önemli uğraştığımız alan enflasyonla mücadele” dedi.

“Enflasyon konusunda son dönemlerde güncellenmiş para politikalarıyla mücadele yürütüyoruz” diyen Yılmaz, “Ülkeyi durgunluğa düşürmeden enflasyonu düşürmeniz lazım. Bütün bunlar çerçevesinde aşamalı bir şekilde enflasyonu aşağılara indiriyoruz. Zaten aylık bazda etkileri görmeye başlamıştık” diye konuştu. 

‘KKM’DEN ÇIKIYORUZ’

Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: “Ocakta geçici olduğunu beklediğimiz bir yükseliş var. Bundan sonra kademeli düşüş dönemi. Yılın ortalarından sonra enflasyonun düştüğünü hep birlikte görmüş olacağız. Yıllık bazda enflasyon bir süre daha yüksek seyredecek ama aylık etkilerini, düşüşlerini göreceğiz.” KKM’nin de yavaş yavaş azaldığını aktaran Yılmaz, “Kur korumalı mevduat geçici bir düzenleme. O dönemin şartları içinde bir ihtiyacı karşıladı. Kur korumalı mevduattan çıkıyoruz. Ağustosta 124 milyar dolar seviyesine gelmişti. 9 Şubat itibarıyla 2 trilyon 360 milyon TL’ye gelmiş durumda. 77.7 milyar dolar seviyesinde. Bunun da çok büyük bir kısmı TL mevduata geçiş yapmış oldu” değerlendirmesinde bulundu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!