Burak Kutluğ: Enerjide halka açılma kararı aldık

Güncelleme Tarihi:

Burak Kutluğ: Enerjide halka açılma kararı aldık
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2023 17:19

Ağaoğlu Şirketler Grubu’nun bir süredir sürdürdüğü kurumsallaşma çalışmalarında çok önemli bir mesafeyi geride bıraktıklarını söyleyen Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO’su Burak Kutluğ, “Bugün itibarıyla artık bir üst seviyeye geçtik ve enerjide halka açılma kararı aldık” dedi.

Haberin Devamı

Halka arz sürecine Tatlıpınar Enerji ile başlamayı planladıklarını ve Tatlıpınar’ı enerji yatırımlarının ana çatısı olarak konumlandırmayı hedeflediklerini belirten Kutluğ, Sermaye Piyasası Kurulu’na başvuruda bulunduklarını ve gerekli izinlerin alınarak halka arz sürecinin tamamlanmasını beklediklerini söyledi.

Kutluğ, Halka arz kararı almalarında, en önemli nedenin kurumsallaşma olduğunu vurguladı. Şirketlerin halka açılarak daha şeffaf bir hale geldiğini, yasal düzenlemelerle birlikte kurumsal yönetim ilkelerinin daha verimli bir şekilde uygulanmaya başlandığını belirten Kutluğ, “Hedefimiz halka açıldıktan sonra çok kısa bir sürede sürdürülebilirlik endeksine de girmek. Biz, halka arza belli bir değere ulaşan şirket hisselerini satarak bunu kâra dönüştürelim mantığıyla bakmıyoruz. Amacımız bu halka arzdan elde edilen kaynağı, yine yatırıma ve büyümeye aktarmak” dedi.

Haberin Devamı

Dünyada yatırım yapmak isteyen çok ciddi fonların bulunduğunu, burada öncelikli tercihin yenilenebilir enerji portföyleri olduğunu belirten Kutluğ, hem yerli hem de global yatırımcıların radarına girmeyi beklediklerini ifade etti.

BAKMADAN GEÇME!