‘Elimiz piyasanın üzerinde’

Güncelleme Tarihi:

‘Elimiz piyasanın üzerinde’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2024 07:00

Sarıyer’de Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Genel Merkezi'nin açılışında konuşan Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, bakanlık olarak her türlü haksız ticari uygulamayı denetlediklerini belirterek, "Elimiz piyasanın üzerinde” dedi.

Haberin Devamı

YASAL DÜZENLEME İLE KONTROL ALTINDA

Bolat, “Hangi alanda hangi sektörde bir boşluk ya da fahiş uygulama, stokçuluk gibi durum görürsek ekiplerimiz vasıtasıyla hemen orayı denetliyoruz. Bir yasal eksiklik varsa hemen yönetmelik veya tebliğ yayımlama şeklinde düzenlemelerimizi yapıyoruz" diye konuştu.

Orta vadeli programda yer alan 2026 yılı sonuna doğru enflasyonu tek haneli rakama düşürme hedefi gerçekleştiğinde ülke olarak zaten istikrarlı bir yapıya kavuşulacağını vurgulayan Bolat, “İnşallah o zaman hem üretimde hem ekonomide hem yatırımda hem de istihdamda çok daha aydınlık, çok daha iyi rakamları ve ortamı hep birlikte yaşayacağız" dedi.

HEDEF ZAMLARIN  ÖNÜNE GEÇMEK

Bakan Bolat, şöyle konuştu: "1 Ocak 2024’ten itibaren başlayan kafe, restoran, pastane, lokanta gibi işyerlerinde daha girmeden kapıda tüketicilerin rahatça görebilmesi için menü ve fiyat düzenlemesini mecburi kıldık. Bu niye gerekliydi? Bir kere COVID döneminde başlayan bir kapanma, karantina döneminden sonra hizmet sektöründe anormal fiyat artışları oldu. Tüketiciler ve hizmet sunanlar arasında münakaşalar, bazen fiziki çatışmalar bile olduğunu gözlemledik. Hem keyfi zam yapılmasının önüne geçmek hem de müşterilerle satıcılar arasında huzurlu bir ortam olması için bu gerekliydi ve yapıldı." 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!