Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'den Hürriyet'e saldırıya tepki

Güncelleme Tarihi:

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekciden Hürriyete saldırıya tepki
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2015 14:40

Hürriyet Gazetesi'ne yapılan saldırı ile ilgili de konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, insanların haber ve bilgi alma hakkının, yaşam ve nefes hakkı kadar kutsal olduğunu söyledi. Zeybekci, "Bunları hiç bir kimsenin uygun görmesini kabul edilebilir bulmuyorum. Sessiz kalmayı da kabul edilebilir bulmuyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar'ın "Kurdan kaynaklı zararlarımızın karşılanması için, kısa vadeli döviz borcu olan iş adamına devlet 2,70'ten döviz satışı gerçekleştirsin" talebini pek uygulanabilir görmediğini söyledi.

'YÜZDE 4'ÜN ÜZERİNDE BÜYÜME BEKLİYORUM'

Zeybekci, büyümede ihracatın katkısının ne zaman görülebileceği ile ilgili bir soru üzerine ise şu yanıtı verdi. "Şu anda ihracatın büyümeye etkisi negatif. Yaklaşık olarak eksi yüzde 2 katkısı var. Bu 3. çeyrekte eksi katkı hemen hemen sıfıra yaklaşacaktır. 4. çeyrekte beklentimiz ihracatın da büyümeye katkı vermeye başlamasıyla, tabi rakam anlamında bir şey söylememeye çalışırız ama, 4. çeyrekte yüzde 4'lerin üzerinde bir büyüme bekliyorum."

Haberin Devamı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekciden Hürriyete saldırıya tepki

YAŞAM VE NEFES HAKKI KADAR KUTSAL

Hürriyet Gazetesi'ne yapılan saldırı ile ilgili de konuşan Zeybekci, insanların haber ve bilgi alma hakkının, yaşam ve nefes hakkı kadar kutsal olduğunu söyledi. Tüm basın organlarına fiili olarak yapılan saldırıları nefretle kınadığını aktaran Zeybekci, "Bunları hiç bir kimsenin uygun görmesini kabul edilebilir bulmuyorum. Sessiz kalmayı da kabul edilebilir bulmuyorum. Onun için kim olursa olsun, gerekçesi ne olursa olsun Türkiye'de özgür basına yapılan tüm saldırıları kınıyorum" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!