E-ihracatta yeni hedef 40 milyar dolar... ETİD’in yeni başkanı Hakan Çevikoğlu oldu

Güncelleme Tarihi:

E-ihracatta yeni hedef 40 milyar dolar... ETİD’in yeni başkanı Hakan Çevikoğlu oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2023 07:00

Hükümet ve Ticaret Bakanlığı e-ticarette yakın ülke ve bölgelerde Türkiye’nin pazar payını artıracak hamlelerine devam ederken, 12’nci Kalkınma Planı’nda e-ticaret sektöründe önümüzdeki dönem yapılacak yeniliklere de yer verildi. Sektör yeni hedeflerine odaklanırken Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) de yeni yönetimini seçti.

Haberin Devamı

Üyelerin seçimiyle ETİD’in yeni başkanı PttAVM Genel Müdürü Hakan Çevikoğlu oldu. Emre Ekmekçi başkanlığındaki yönetim kurulundan yeni görevi devralan Çevikoğlu’nun yönetiminde Emre Ekmekçi (Rubibrands), Cem Tanır (Hepsiburada), Senem Ö. Uysal (N11), Mehmet Türkel (Penti), Yasin Canki (Trendyol), Nazım Erdoğan (Sahibinden), Reyhan Mertek (Paycell), Senem Yavaş (Yemeksepeti), Erkan Dalyan (MarkaMakina), Aziz Ülkü (Ereyon), Levent Karaçam (Metrics34), Ramazan Altınay (Aras Kargo), Yaman Alpata (MegaMerchant), Emre İlban (ClickmeLive) ve Alper Güçer (Poligon Inter) yer aldı.

Yönetim kurulunun, trilyon TL’lik cirolara imza atan büyük firmaların temsilcilerinden oluştuğuna dikkat çeken Hakan Çevikoğlu, ETİD olarak 350 bin KOBİ’yi e-ticaretle buluşturan, sektör hacminin yüzde 90’ını temsil eden yapıda olduklarını vurguladı.

Haberin Devamı

HEDEF YÜZDE 10’LUK PAY

Çevikoğlu, şunları söyledi: “Yeni döneme güçlü yönetim kadromuzla hazırız ve gerek e-ihracatın artırılması gerekse KOBİ’lerin e-ticarete kazandırılması konusundaki çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.” Şu anda toplam ihracatta yüzde 1.5 olan e-ihracat payının 2028’e kadar yüzde 10’a çıkarılmasının hedeflendiğini de hatırlatan Çevikoğlu, “Böylece 2028’de ihracatımız 400 milyar dolara ulaşırken, e-ticaret ihracatımız da yüzde 10’luk payla 40 milyar dolara ulaşmış olacak” dedi.

 

BAKMADAN GEÇME!