E-Devlet borçlanma hesaplama nasıl yapılır? SGK yurtdışı, doğum askerlik borçlanma ekranı

Güncelleme Tarihi:

E-Devlet borçlanma hesaplama nasıl yapılır SGK yurtdışı, doğum askerlik borçlanma ekranı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2021 15:47

Borçlanma hesaplama ekranı, SGK aracılığıyla erişime açıldı. Doğum, yurtdışı ya da askerlik borçlanması için doğru hesaplama yapmak isteyen vatandaşlar, SGK verilerinin kullanıldığı bu ekran üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilecek. Peki, E-Devlet borçlanma hesaplama nasıl yapılır? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

E-Devlet borçlanma hesaplama ekranı bir adımda kolayca kullanılabiliyor. E-Devlet SGK borçlanma hesaplama ekranı, 5434 sayılı Kanuna ve 5510 sayılı Kanunun 41. maddesine göre borçlanma yapmak isteyen sigortalılara (4a\4b\4c) e-Devlet üzerinden borçlanmak istedikleri sürelere ait borç tutarlarını talepte bulunmadan önce görebilmelerini sağlamak amacı ile sadece borç tutarını hesaplayan bir hizmettir.

E-DEVLET SGK BORÇLANMA HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Bu ekranda borçlanma tutarı, girilen bilgiler ile hesaplanacağından dolayı bilgilendirme amaçlıdır. Yapılacak asıl borçlanmalarda SGK tarafından hesaplanan tutar dikkate alınacaktır.

Borçlanılacak gün sayısı yazıldıktan sonra ödemenin asgari, azami ya da farklı bir tutar üzerinden yapılıp yapılmayacağı yazılacak. Buna göre sistem otomatik olarak hesaplamasını yapacak. 

Haberin Devamı

E-DEVLET SGK BORÇLANMA EKRANI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!