DYH Maliye’ye 1.1 milyar TL’lik yeni teminat verdi

Güncelleme Tarihi:

DYH Maliye’ye 1.1 milyar TL’lik yeni teminat verdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2009 00:00

Doğan Yayın Holding (DYH), Halkalı Vergi Dairesi’nin vergi borcu için verilen teminatı kabul etmemesi üzerine, 1 milyar 120 milyon TL değerinde yeni bir teminat sundu.

DYH bu kez, Kanal D logosu ile ulusal yayın yapan DTV Haber Görsel Yayıncılık’ın sermayesinin yüzde 45’ini temsil eden hisse senetlerini, Star TV logosu ile ulusal yayın yapan Işıl Televizyon Yayıncılık Yayıncılık’ın sermayesinin yüzde 92’sini temsil eden hisse senetlerini ve Doğan Şirketler Grubu Holding’in İstanbul Beyoğlu ilçesindeki iş merkezini teminat olarak gösterdi.

Borsaya açıklama gönderildi

Doğan Yayın Holding, Halkalı Vergi Dairesi’nin istediği teminatın kabul edilmemesi üzerine İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’na da (İMKB) yeni bir açıklama gönderdi. Açıklamada, Halkalı Vergi Dairesi Müdürlüğü’nün şirket tarafından teminat olarak gösterilen ve adı geçen hisse senetlerinin, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkında Kanun’un 10’uncu maddesi çerçevesinde, teminat olarak kabulünün uygun görülmediği, gayrimenkullerin ise teminat olarak kabul edilmesinin mümkün olmakla birlikte, konuya ilişkin çalışmaların halen devam ettiğinin yazılı olarak bildirdiği belirtildi.

Yasal haklarımız saklı

Açıklamada, şöyle denildi: "Her türlü yasal haklarımız saklı olmak kaydıyla, bu defa 556 sayılı Markaların Korunması Hakkındaki KHK’nin 18’inci maddesi gereğince, teminat olarak gösterilmesi mümkün bulunan Kanal D ve Star tescilli markaları, 6183 sayılı Kanunun 10’uncu maddesi hükmüne uygun olarak Halkalı Vergi Dairesi Müdürlüğü’ne teminat olarak gösterildi. Söz konusu markalardan Kanal D markasının değeri 590 milyon TL ve Star markasının değeri 530 milyon TL olmak üzere toplam teminat tutarı 1 milyar 120 milyon TL’dir. Halkalı Vergi Dairesi Müdürlüğü’nün konuya ilişkin incelemeleri devam ediyor."

Kabul edilmeyen teminat da 1 milyar TL’nin üzerindeydi

DOĞAN Yayın Holding (DYH) Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Soner Gedik ile Koordinatörü Dursun Ali Yılmaz imzalı açıklamada, Halkalı Vergi Dairesi Müdürlüğü’nün, "Teminat İsteme" yazısı ile talep ettiği üzere, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkında Kanun’un 10’uncu maddesinde belirtilen türde menkul ve gayrimenkul teminatını, Halkalı Vergi Dairesi Müdürlüğü’ne gösterildiği hatırlatıldı. Teminat olarak gösterilen hisse senetlerinin toplam değerinin 1 milyar 74 milyon 538 bin TL, gayrimenkullerin değerinin 10 milyon 350 bin TL olarak belirlendiği ifade edilen açıklamada, Halkalı Vergi Dairesi Müdürlüğü’ne gösterilen teminatın hesaplanan toplam değerinin 1 milyar 84 milyon 888 bin TL olduğunun kamuya açıklandığı anımsatıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!